Merkezi Randevu Sistemi için üniversite hastane

Merkezi Randevu Sistemi için üniversite hastane işbirliği -Hastaları randevu sistemine yönlendirmek için Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sağlık Yüksekokulu ortak çalışma başlattı -İmzalanacak protokol ile yüksekoku


KIRŞEHİR (A.A) - Hastaları Merkezi Randevu Sistemine yönlendirmek için Ahi Sağlık Bakanlığı Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sağlık Yüksekokulu arasında ortak çalışma başlatıldı.
     İmzalanacak protokol ile, yüksek okul öğrencileri, randevu ile muayene olacak hastalara rehberlik yaparak, aynı zamanda pratik eğitim alacak.
     Sağlık Bakanlığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Yetkiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkezi Randevu Sistemine hastaların alıştırılması için bazı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Bu konuda, Ahi Evran Üniversitesine bağlı Sağlık Yüksekokulu ile ortak bir çalışma başlattıklarını ifade eden Yetkiner, amaçlarının, hastaların hastaneye gelmeden randevu almasını sağlamak olduğunu vurguladı.
     Yüksekokul yöneticileri ile protokol imzalayarak nisan ayında ortak çalışma yapmayı planladıklarını anlatan Yetkiner, şöyle konuştu:
     Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ile bir proje üzerinde çalışıyoruz. Öğrencilerin, randevu sistemi ile gelen hastaların muayeneleri ile birebir ilgilenmeleri ve onlara rehberlik etmeleri için ortak bir çalışma yapacağız. Gönüllülük esas olmak üzere, üniversitedeki eğitimin bir parçası olarak da düşünülebilir. Öğrencilerin, randevulu hastaların muayenesinden tetkikine kadar birebir ilgilenmelerini amaçlayan bir ortam oluşturmaya çalışacağız. Geçen hafta yüksekokul yöneticileri ile bir toplantı yaptık. Öğrencilerin pratik eğitimine katkı sağlayabileceği görüşü benimsendi. Önümüzdeki hafta bir toplantımız daha olacak. Üniversiteden öğretim elemanları, hastanemizden birim sorumluları katılacak. Projeyi nisan ayında başlatmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerin de en büyük istekleri pratik eğitimlerini hastanelerde yapmak. Bu anlamda da katkı sağlayacak.
    
     -Hedef iki hastaneden birine randevulu tedavi-
    
     Merkezi Randevu Sisteminin hastaya ve hekimlere büyük kolaylık sağladığına işaret eden Yetkiner, randevulu hasta oranını yükseltmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
     Yetkiner, ocak ve şubat ayları itibariyle randevulu hasta oranlarının yüzde 16 civarında olduğunu belirterek, İlk etapta aşmak istediğimiz sınır yüzde 20. Bunu geçmemiz olmazsa olmazımız. Bundan sonraki hedefimiz yüzde 40 yada 50yi aşabilmek. Nihai hedefimiz iki hastaneden birisini merkezi randevu sistemine alıştırmak dedi.
     Randevulu hastaların öncelikli olduğuna işaret eden Yetkiner, şunları kaydetti:
     Randevu sistemiyle gelen hasta en öncelikli. Geldiği saatte beklemeden muayene oluyor. Diğer hastalara göre en öncelikli hasta randevulu hastadır. Geldiği anda onu muayene alma gibi bir yükümlülüğümüz var. Hastanın gereksiz zaman kaybını önlüyor. Bize de fayda sağlıyor. Hasta randevulu gelirse biz de ona göre planımızı yapıyoruz. Polikliniğin dışında ameliyatlar ve diğer servislerdeki yatan hastalarla ilgilenme konularında planımızı daha rahat yapabiliyoruz. Planlamamız daha olası oluyor. İşimizi randevulu hastalara göre ayarlayabiliyoruz.
     Kırşehir Devlet Hastanesinin ismi, 2011 yılında Ahi Evran Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Sağlık Bakanlığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmişti.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Merkezi Randevu Sistemi için üniversite hastane Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER