Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan:

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: İnşallah önümüzdeki yaz halkımız, sivrisineklerin ve benzeri haşerelerin yarattığı sıkıntıyla karşılaşmayacak


MERSİN (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, önümüzdeki yaz halkın, sivrisineklerin ve benzeri haşerelerin ortaya çıkardığı sıkıntıyla karşılaşmayacağını belirtti.
     Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, sinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.
     Periyodik ilaçlamalarla, sivrisineklerin üreyerek çoğalmalarının önüne geçmeye çalıştıklarını belirten Özcan, şunları kaydetti:
     Geçen yıl yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımız rahat bir yaz geçirdi. Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla birlikte köprü altları, dere kenarları, rögar ve depo gibi kışlaklara çekilen sineklerin tespit edilen alanlarında, belirli periyotlarla larva ve uçkun mücadelesi yapılıyor. Haşere ilaçlamasında uzman ekipler tarafından Sağlık Bakanlığınca onaylı ilaçlar, kullanılıyor. Kanalizasyonlar, yağmur suyu kanalları ve rögarlar sıcak sisleme ve el sisleme cihazlarıyla periyodik olarak ilaçlanmakta ve kışlayan sinekler ile haşereler öldürülmektedir. Yapılan bu çalışmalar neticesinde inşallah önümüzdeki yaz halkımız, sivrisineklerin ve benzeri haşerelerin yarattığı sıkıntıyla karşılaşmayacak.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER