Mersin Limanında el konulan çeltik

Mersin Limanında el konulan çeltik -GAİB Başkanı Çıkmaz: -"Hukuksal süreç devam ederken davaya konu itibarlı firmaların yasal boşluklarla sürekli kamuoyuna lanse edilmeleri doğru değil"


GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Mersin Limanında ele geçirilen ve GDOlu olduğu öne sürülen pirinçle ilgili yasal işlemin devam ettiği süreçte herkesi sağduyulu olmaya davet etti.
     Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yetkililerin "GDOlu pirinç yok" beyanlarına rağmen bazı kesimlerin farklı maksatlarla olayın üzerine gitmesinin ülke tarımı ve ihracat açısından olumsuzluklar doğurabileceğini savundu.
     Olayla ilgili yasal işlemin devam ettiğini aktaran Çıkmaz, şunları kaydetti:
     "Yargı bu konudaki görevini yerine getirmektedir. Hukuksal süreç devam ederken davaya konu itibarlı firmaların yasal boşluklarla sürekli kamuoyuna lanse edilmeleri doğru değil. Bugün üreticiden tüketiciye, ithalatçıdan, ihracatçıya ve Türkiyeden gıda ithalatı yapan yabancı firmalara kadar olay tedirginlik yaratmıştır. Oysa bilim adamları ve konuyla ilgili üst düzey devlet adamları pirincin genetiğinin henüz değiştirilemediğini ifade etmektedir."
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin "Dünyada ve Türkiyede GDOlu pirinç yoktur" beyanı ile ABDli yetkililerin bunu destekler açıklamalar yaptığını anımsatan Çıkmaz, "Halk arasında panik ve pirince karşı bir korku oluşturulma çabasının önümüzdeki dönemlerde bazı kesimlerin ekmeğine yağ süreceğini" iddia etti.
     Yaşanan olaydan dolayı yeni pirinç ithalatları gerçekleştirileceğini savunan Çıkmaz, "Bunu önlemek için olayın adli makamlara bırakılmasını, yapılan yayınların pirinç ithalatçı ve üreticilerini, bunlara bağlı olarak ihracatçısını da olumsuz etkileyebileceğini ifade etmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Sağduyu çağrısı-
    
     Kamuoyunda oluşturulan olumsuz tablonun ekonomik olarak birçok markayı zor durumda bırakacağını savunan Çıkmaz, şunları kaydetti:
     "Yaşanan bu süreç markalarımızı zan altında bırakarak ihracatta gıda sektörünün düşüşüne neden olacaktır. Oysa ihracatımız, Türk ürünleri ve Türk markaları son dönemlerde dünyanın aranan ürünleri ve markaları arasına girmiştir. Bu tür hassas konularda gerek medya kuruluşlarımızın gerekse yetkililerin daha sağduyulu olmaları gerekmektedir. Aksi halde bu durum bize yarardan çok zarar getirecektir."
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Mersin Limanında el konulan çeltik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER