MESKİde alt yapı çalışmaları

MESKİde alt yapı çalışmaları


MERSİN (A.A) - Yeni tamamlanan Karacailyas Atıksu Pompa İstasyonunun devreye girmesiyle, Deliçayda kirlilik yaratan en büyük nedenlerden biri olan Karacailyas ve Çay mahallelerindeki atık sular da, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisine gönderilerek arıtılmaya başlandı.
     MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür yardımcılarıyla işletmeye alınan Çay Mahallesindeki Karacailyas Atıksu Pompa İstasyonununda incelemelerde bulundu.
     Ülgen, kentin doğusunda bulunan Çay Mahallesi ve Karacailyas beldesinin atık sularının bugüne kadar herhangi bir arıtma işlemine tabi olmadan Deliçaya deşarj edildiğini hatırlattı.
     Akdenizde meydana gelen bu çevre kirliliğini önlemek ve daha temiz bir denize sahip olmak amacıyla Karacailyas Atıksu Pompa İstasyonu ile Karacailyas-Çay Mahallesi arası atık su iletim hatlarının yapımının gerçekleştirildiğini ifade eden Ülgen, şunları kaydetti:
     Yaklaşık olarak 1 milyon 55 bin TLye mal olan bu proje tamamlanarak Mersin halkının hizmetine sunuldu. MESKİ tarafından geliştirilen bu proje ile Akdenizin daha temiz bir deniz olmasına katkı sağlanmıştır. Çünkü yeni tamamlanan Karacailyas Atıksu Pompa İstasyonunun devreye girmesiyle, Deliçayda kirlilik yaratan en büyük nedenlerden biri olan Karacailyas ve Çay mahallelerindeki atık sular da Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisine gönderilerek arıtılmaya başlandı.
     Ülgen, Mersin sahillerinin kent kimliğinin de önemli bir unsuru olduğuna dikkati çekerek, Bu bilinçle, deniz suyunda yakaladığımız iyileşme sürecinin devam etmesine çok büyük önem veriyoruz ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yönde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza şimdi bir yenisini daha ekledik ve Karacailyas Pompa İstasyonu ile Ana Pompa istasyonlarımızı uzaktan izleme ve erken uyarı sistemi ile donatıp bir merkeze bağladık. Sistem sayesinde olası bir arızayı erken fark edip gerekli önlemleri alabileceğiz dedi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MESKİde alt yapı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER