MESOB Başkanı Keskinden Cumhurbaşkanı Güle teşekkür

MESOB Başkanı Keskinden Cumhurbaşkanı Güle teşekkür mesajı -Keskin, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Çelikin atanması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Güle mesaj göndererek teşekkür etti


MALATYA (A.A) - Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemil Çelikin atanması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Güle teşekkür mesajı gönderdi.
     MESOBdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Keskin, teşekkür mesajında, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ataması ile Malatyanın birliğine katkı sunulduğunu belirtti.
     Keskin, mesajında şunları kaydetti:
     İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemil Çeliki yeniden atamış olmanızdan dolayı Malatya Esnaf ve Sanatkarlar camiası adına şükran ve teşekkürlerimizi sunuyorum. 4 yıl öncesine kadar İnönü Üniversitesi yönetiminde yaşanan sıkıntı ve sorunlar nedeniyle kent merkezimiz ve Malatyalılar büyük rahatsızlıklar yaşamıştır. Bir bilim yuvasına yakışmayan, demokratik sistemle uyuşmayan, akademik kimlikle bağdaşmayan uygulama ve tavırlar nedeniyle İnönü Üniversitesi, Malatya kent merkezi ile bir bağ kuramamış, üniversite-kent işbirliği oluşturulamamış, adeta bir kışla görünümüne bürünmüş, siyasi hareket ve tavırlarla ön planı çıkmıştı. Demokratik sistem içerisinde marjinal ve küçük bir fikir grubuyla yönetilen İnönü Üniversitesindeki yaşanan bu olumsuz durum ve tablo Prof. Dr. Cemil Çelikin 4 yıl önce rektörlüğe atanmasıyla son bulmuş, Malatya-üniversite arasında yeniden bir köprü kurulmuş, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız ve Malatyalılar üniversitesi ile kucaklaşmış, huzur ve kardeşlik ortamı oluşmuştur.
     Mesajında İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Cemil Çelikin atanmasının, aynı zamanda Malatyada sağlanan huzur ve kardeşlik ortamına sunulan büyük bir katkı olduğunu ifade eden Keskin, mesajında, Çelikin inancından, milli birlik duygularından, dürüstlüğünden, akademik kimliğinden ve duruşundan asla şüphemiz yoktur. Esnaf ve Sanatkar camiası olarak, Ahilik Bayramını Cumhuriyet tarihimizde ilk defa Malatyada, İnönü Üniversitende üniversiteli öğrenci ve öğretim görevlilerimizle birlikte bu dönem kutladık. Bu yıl aynı etkinliği bir kez daha İnönü Üniversitemiz ile yine kampüs içerisinde kutlayarak, üniversite-esnaf birlikteliğimizi sürdüreceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber MESOB Başkanı Keskinden Cumhurbaşkanı Güle teşekkür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER