MEÜde Ortadoğudaki toplumsal hareketler konuşuldu

MEÜde Ortadoğudaki toplumsal hareketler konuşuldu


MERSİN (A.A) - Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen 5inci Ulusal Sosyoloji Günleri kapsamında Yakın Dönemde Ortadoğuda Toplumsal Hareketler konulu sempozyum düzenlendi.
     MEÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Erjem, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyumda yaptığı konuşmada, küresel devletlerin Ortadoğuyu şekillendirmek istediklerini söyledi.
     Ortadoğunun dünya enerji kaynaklarının yüzde 65ine sahip olduğunu belirten Erjem, "Bu da bölge üzerinde bir mücadeleyi beraberinde getiriyor. Ortada Ortadoğunun nasıl biçimleneceğine dair bir savaş var. Ortadoğu eğer bölge haklarının kendi iradesiyle biçimlenirse sağlıklı bir yapılanma ortaya çıkar ancak bu yapılanma büyük güçlerin yönlendirilmesiyle olursa bölgedeki çatışmaların daha da derinleşmesi kaçınılmazdır" dedi.
     Toplumsal Düşünce ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu Başkanı Ömer Alkum ise özellikle 2011 yılından bu yana dünyanın, Ortadoğu ve Kuzey Afrikada tarihte az rastlanabilecek olaylara tanıklık ettiğini söyledi.
     Kimilerinin postmodern devrim olarak tanımladığı bu hareketlerin fitilinin Tunusta ateşlendiğini ve ardından pek çok Ortadoğu ülkesine yayıldığını belirten Alkum, toplumsal hareketler ve sonuçları ile ilgili bilgi verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MEÜde Ortadoğudaki toplumsal hareketler konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER