Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -AK Parti Artvin Milletvekili Kışla: Peygamberimiz Hazreti Muhammedin doğumu ile onun tebliğ ettiği İslam dini dünyayı aydınlattı


ARTVİN (A.A) - AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Hazreti Muhammedin doğumu ile onun tebliğ ettiği İslam dininin dünyayı aydınlattığını belirtti.
     Kışla, Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammedin doğumunu milletçe kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.
     Kandil gecelerinin insanların gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğunu ifade eden Kışla, şunları kaydetti:
     İdrak edilecek Mevlit Kandili, Rebiul-Evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamberimiz Hazreti Muhammedin doğumu ile onun tebliğ ettiği İslam dini dünyayı aydınlattı. Tek Allah inancı ile kalpleri nurlandırdı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. Ona inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. Onun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. Peygamberimizin ilahi mesajını anlayan, yaşayan ve idrak eden kullarından olmamız temennisi ile bu gecenin tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Mevladan niyaz ediyorum.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER