MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru -MHP Genel Başkan adayı Aydın: Bu millete umut olabilecek, umut olduğu için insanların toplanma merkezi haline gelecek bir siyasal duruşa ihtiyaç var


BALIKESİR (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Bu millete umut olabilecek, umut olduğu için insanların toplanma merkezi haline gelecek bir siyasal duruşa ihtiyaç var dedi.
     İzmir yolundaki bir dinlenme tesisinin önünde mehter marşlarıyla karşılanan Aydın, Balıkesire çok sayıda aracın oluşturduğu konvoyla girdi.
     Zağnos Paşa Camisinde ikindi namazının kazasını kıldıktan sonra Cumhuriyet Caddesindeki MHP İl Başkanlığı binasına yürüyerek giden Aydını, İl Başkanı Mehmet Duran, Partimizde bugünlerde zenginlik yaşıyoruz. Sizden önce de iki genel başkan adayımızı konuk ettik diyerek karşıladı.
     Aydın, burada partililere ve gazetecilere yaptığı açıklamada, MHPyi iktidara taşımak için yola çıktığını ve adaylık sürecinin, hareket haline dönüşmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.
     Manisadan sonra Balıkesirde gördüğü tablonun kendisini çok etkilediğini belirten Aydın, heyecanın 4 Kasımda yapılacak MHP Büyük Kongresine de yansıyacağına inandığını ifade etti.
     Büyük kurultayların, partilerin geleceği ile ilgili kararların alındığı geçmişin ve dünün sorgulanarak ileriye dönük hedeflerin belirlendiği süreçler olduğunu dile getiren Aydın, bunun, yaşanan kongre sürecinde MHPnin olumlu yönde etkilenmesini, iktidar hedefleyen yapıya yönelen önemli bir adım olması gerektiğine işaret etti.
    
     -Siyasal duruşa ihtiyaç var-
    
     Aydın, üç seçimde oylarını artıran iktidar partisiyle karşı karşıya olduklarını anlatarak, muhalefet parti kendilerinin de içinde bulundukları duruma bakmak zorunda olduklarını söyledi.
     Bu millete umut olabilecek, umut olduğu için insanların toplanma merkezi haline gelecek bir siyasal duruşa ihtiyaç var diyen Aydın, şöyle devam etti:
     Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Siyasetin temelinde laf vardır. Lafını iyi kullanan, halkın arasında dolandıran, o laf konusunda halkı taraf haline dönüştürenler başarılı olabiliyor. Bu şekilde yapılan siyasetin bir de toplumsal muhalefet boyutu oluşturulduğunda o zaman yeni bir alternatif çıkıyor demektir. Toplumsal muhalefetten anladığımız halkın yaşadığı temel problemlerde karşı karşıya kaldığı haksızlıklarda halkının yanında olan, onunla dertlenen onunla el teması yüz teması yapan ona dokunan, onunla birlikte olan onu anlamaya çalışan, ona varlığını hissettiren ve yarın o problemleri çözebilecek bir iradesi olduğunu ona söyleyen yapıda olmalı.
     Türkiyenin temel meselelerindeki çözüm odaklı fikirlerini insanlara aktarırken enerjisiyle, isteği ve coşkusuyla hissettiren bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Aydın, Pazarlık masasında pay edilmeye çalışılan bir Türkiye var. Ekonomik meselelerle dar boğaza itilerek yarın bunlar üzerinden sıkıştırılacak bir Türkiye tablosu var. Böyle bir Türkiye tablosu bizi Milliyetçi Hareket Partisinde daha ideali, daha güzeli mükemmeli aramaya itiyor. Yola çıkış amacımız yapmaya çalıştığımızın özeti budur diye konuştu.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Zafer Akpınar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER