Midyatta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Midyatta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü festival gibi kutlandı


MARDİN (A.A) - Midyatta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü festival şeklinde kutlandı.
     Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi, GAP İdaresi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) iş birliğinde düzenlenen etkinlikte kadınlar, davul ve zurna eşliğinde zılgıtlarla Dörtyol Kuyumcular Çarşısından, ellerindeki pankartlarla spor salonuna kadar yürüdü.
     Spor Salonunda yapılan etkinlikte konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, devletin son yıllarda reform niteliğinde kanunlar, yönetmelikler çıkardığını söyledi. Ayvaz, Sosyal alanlarda öyle güvencelerimiz var ki bir çocuğu düşünün, öksüz, yetim, annesi ve babası olsa da bakmayan, ne tür düşünürseniz düşünün, 0-6 yaş, 6-12 yaş, 12-18 yaşına kadar devletimiz kesinlikle onlara bakmaktadır. Yurtlarını hazırlamaktadır, kimse mağdur olmamaktadır. Orta
     okul ve lisede okuyan çocuklarımıza mağduriyetleri varsa ŞNT dediğimiz Şartlı Nakil Transferi ücretleri ödenmektedir dedi.
     Ayvaz, eşinden boşanan kadınlara devletin sahip çıktığını belirterek şöyle dedi:
     Son çıkan kanunlarımızla eşinden boşanan bayan, mağdur durumdaysa maaş bağlanmıştır. Devletimizin sosyal güvenceleri istemediğimiz kadardır. Fakat bütün bunları devletimiz yaparken biz ailelere neler düşüyor. En şansız bayan, en şansız kadın, en şansız kız kimdir -... Annesi, babası tarafından daha 18 yaşını doldurmadan evlendirilen, okutulmayan, okutulmasa dahi böyle ÇATOM gibi merkezlere gönderilmeyip eline bir altın bilezik takılmayan, yani
     kendisine bir meslek öğretilmeyen kız şansızdır.
     Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de Kadınlar eştir, anadır, hayat ortağıdır, bacıdır. Hepimizin hayatında kadın en önemli varlıktır. Hayatımızın her alanında olan kadınlara maalesef hak ettiğimiz değeri yıllardır vermemek konusunda biraz biraz direniyoruz diye konuştu.
     GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de ÇATOM uygulamalarının dünyada kadın çalışmaların literatürüne girmiş bir uygulama olduğunu ifade etti.
     Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ise En saygın varlıklarımız olan kadınlara daha fazla önem vermemiz lazım. Genellikle ÇATOM-da çalışan değerli arkadaşlara gerekli her türlü desteği, değeri veriyoruz. Bu sayede kadınlar evin dışarı çıkabiliyorlar, ekonomik katkı sağlayabiliyorlar dedi.
     Konuşmaların ardından, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ÇATOM sorumlularına başarılarından dolayı plaket verdi. ÇATOM kursiyerlerinin düzenlemiş olduğu el işlemeleri sergisinde, sabun üretimi, takı sanatı, keçe süsleme, keçe tepme, bakır işleme, kilim, halı, cam altı resim sanatı, bası, seramik, trikotaj, saç şovu ve ÇATOM da üretilen ürünler sergilendi.
     Etkinlikte halk oyunları oynandı, türküler söylendi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Midyatta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER