Midyatta petrol boru hattına düzenlenen sabotaj

Midyatta petrol boru hattına düzenlenen sabotaj -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Terör örgütleri eğer bunlardan medet umup da herhangi bir çıkar sağlamaya çalışıyorlarsa bunun beyhude olduğunu söylemiştim -İnşal


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Midyatta petrol boru hattına düzenlenen sabotaja ilişkin, Terör örgütleri eğer bunlardan medet umup da herhangi bir çıkar sağlamaya çalışıyorlarsa bunun beyhude olduğunu söylemiştim dedi.
     Bakan Yıldız, Kayseri Valiliğince Kayseri Polisevinde şehit ve gazi ailelerine verilen iftar öncesi Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattına düzenlenen sabotajla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Terör örgütünün bu tür saldırılarla ülkedeki güven ve istikrar ortamını bozma hedefine asla ulaşamayacağını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
     Türkiyenin büyümesine, istikrarına gece gündüz demeden katkı koymaya çalışırken, bir kısım teröristler de tabii her zamanki gibi işini yapmaya gayret ediyorlar. Güya Türkiyenin istikrarına zarar vermek istiyorlar, ama Türkiye büyümesine devam edecek. Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı yalnızca Türkiyenin değil, aynı zamanda Irakın da ihracatıyla alakalı önemli bir boru hattı. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Hattından daha kapasiteli, daha fazla tonajlı ham petrol boru hattı. Zaman zaman Midyat çevrelerinde bu tür saldırılar oluyor. Öğleye kadar yangın durdurulamamıştı. Güvenlik gerekçesiyle arkadaşlarımız oraya Jandarma Kuvvet Komutanlığı tarafından alınamadı haklı olarak. Şimdi çalışmalar başlıyor, soğutma çalışmaları da başladı. Biz sevkiyata 3-4 günlük tamirat ve testlerden sonra inşallah yine o boru hattında da başlarız. Diğer boru hatlarıyla beraber çalışmalarımız devam ediyor. Terör örgütleri eğer bunlardan medet umup da herhangi bir çıkar sağlamaya çalışıyorlarsa bunun beyhude olduğunu söylemiştim. İnşallah biz yolumuza devam edeceğiz, onlarda hüsrana uğrayacak. Yine aynı söyleme devam ediyorum.
    
     -Şehit ve gazi ailelerine iftar-
    
     Bakan Yıldız, iftar programında yaptığı konuşmada da şehit ve gazi ailelerine verilen iftardan dolayı ilgililere teşekkür etti.
     Şehit ailelerinin acılarını paylaşarak hafifletmeye çalıştıklarını dile getiren Yıldız, Sayın Valimiz ve komutanlarımızın organizasyonunda şehit ve gazi ailelerimizle beraber bir iftar düzenledik. Biz kardeşlerimizin acılarını paylaşarak hafifletmeye gayret edeceğiz, her zaman olduğu gibi. Bir kez daha şehitlerimizi minnetle şükranla anıyorum. Cennette onlarla buluşmayı temenni ediyorum. Gazilerimize de sağlık, sıhhat içerisinde inşallah hayırlı ve uzun bir ömür diliyorum diye konuştu.
     İftar programına, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Tevfik Işık
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Midyatta petrol boru hattına düzenlenen sabotaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER