MİKADERden, Giresun Sevgi Evlerine destek

MİKADERden, Giresun Sevgi Evlerine destek


GİRESUN (A.A) - Merkezi İstanbulda bulunan Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKADER)üyeleri, Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurduna destek sağlamak amacıyla ziyaret etti.
     Vali Dursun Ali Şahin, dernek yönetiminin ziyaretinde yaptığı konuşmada, Giresundaki Sevgi Evlerinde yaşayan çocuklara destek sağladığı için MİKADERin yöneticilerine ve bağışçılarına çok teşekkür etti.
     Şahin, derneğin kentte bir çocuk evi açmayı planladığını ve bundan son derece memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Her insanın bir çocukluk dönemi olmuştur. Çocuklarımızın yuvalarda bu şekilde mutlu olmalarını görmek bizleri duygulandırıyor. Belki biz çocukluğumuzda böyle mutluluklar tadamadık ama anne baba sevgisi ile büyüdük. Derneğin böyle bir destek sağlamaları bizleri duygulandırdı. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. İstanbuldaki varlığın, servetin bir bölümünü Giresundaki çocuklara aktarması bizim için övünç kaynağıdır dedi.
    
     -Giresunda Çocuk Evi yapılacak-
    
     MİKADER Başkanı Nesrin Ercan ise 2008 yılında kurulan derneğin amacının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda yaşamak zorunda olan çocukların yaşam koşullarını ve kurumların şartlarını iyileştirmek olduğunu söyledi.
     Ercan, bu kurumlardaki çocuklara yönelik eğitim, tiyatro, spor, müzik, psikolojik destekler sunarak geleceğe daha donanımlı, ayakları yere daha sağlam basan, öz güveni tam bireyler olarak aktarmak üzere yola çıktıklarına değindi.
     Dernek olarak bugüne kadar 21 ilde çeşitli faaliyetler yürüttüklerini, Bartın, Konya, Muğla ve Edirnede projelerin halen devam ettiğini ifade eden Ercan, şöyle konuştu:
     Çalışmalar kapsamında 12 çocuk evi açtık. 5 adet engelli minibüsü ve 3 taşıma aracını çeşitli illere verdik. Derneğimiz, finansmanı her yıl geleneksel olarak yaptığı balolarla temin etmektedir. Balolarda ihtiyacı tespit edilen illerimiz bağışçılarımıza satışa sunulur. Genelde her balodan 8 ile destek verme imkanı doğar. bu yıl da 29 Mayısta ünlü sanatçı Tarkanın sahne aldığı bir baloyla yola çıktık. Bu balonun geliriyle Konya, Edirne, Çanakkale, Muğla, Giresun ve Bartında çalışma yapacağız. Amacımız çok da şanslı dünyaya gelmemiş çocuklarımızın bu günlerini daha yaşanır kılmak, yarınlara yürüdükleri yolu da aydınlatmaktır. Giresun bağışçısı Arzu Efe adına buraya geldik. Efe ailesine, Giresundaki çocuklarımızın geleceklerine ışık tuttukları için teşekkür ediyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Giresunda bir Çocuk Evi açmayı planlıyoruz. Sevgi Evlerinin de muhtelif ihtiyaçlarını finansman kaynağımız çerçevesinde tamamlamaya çalışacağız.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber MİKADERden, Giresun Sevgi Evlerine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER