Milletvekili Öksüzkaya, Seyit Ahmet Başı ziyaret

Milletvekili Öksüzkaya, Seyit Ahmet Başı ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunu ziyaret etti.
     Öksüzkaya ve Bursa Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş-ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Ziyarette konuşan Öksüzkaya, globalleşen dünya ekonomisinde, firma büyüklüklerinin ve firmaların halka açılma düzeylerinin arttığını belirterek, şöyle devam etti:
     Bu nedenle, mali işlemlerin muhasebeleştirilmesi, muhasebe kayıtlarına dayanılarak finansal tabloların hazırlanması ve bunların denetim ve güvenilirliği; İşletmeler hakkında doğru bilgi edinilmesi açısından, çok önem kazanmıştır. 2000-li yılların başından itibaren, birçok ülkede yaşanan muhasebe skandalları, etkin bir denetim ve kamu gözetimi sisteminin önemini, bir kez daha gündeme getirmiş ve ülkeleri bu konuda ciddi adımlar atmaya sevk etmiştir. Bundan dolayı Türkiye-de, 02 Kasım 2011 tarihinde kurulan Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu çok önemlidir. Kurumumuza başarılar diliyoruz.
     Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:
     Kurumun kurulmasıyla, Avrupa Birliği Şirketler Hukuku Faslı, kapanış kriterlerinden, muhasebe ve denetime ilişkin kriter sağlanmış bulunmaktadır. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu-nun denetim ve gözetiminde, finansal raporlama ve denetim sisteminin, etkin bir şekilde işletilmesiyle birlikte; finansal tabloların, uluslararası denetim standartları uyarınca denetlenmesi sağlanacak ve işletmelerin bağımsız denetimden geçen finansal tablolarının, uluslararası alanda kabul görmesi ile birlikte kredi bulmaları kolaylaşacaktır.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Milletvekili Öksüzkaya, Seyit Ahmet Başı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER