Milli Eğitim Müdürü Yanmazın YGS mesajı

Milli Eğitim Müdürü Yanmazın YGS mesajı


ARTVİN (A.A) - Artvin Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, 24 Mart Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilere başarı diledi.
     Yanmaz, mesajında, en büyük dileklerinin öğrencilerin üniversiteyi kazanması olduğunu belirtti.
     Öğrencilere, YGS sınavını ölüm kalım sınavı olarak düşünmemelerini öğütleyen Yanmaz, şunları kaydetti:
     Sınavdan korkmayınız. İyimser olmaya ve her zaman olumlu düşünmeye önem veriniz. Rahat hareket edin ve etrafınızda sizi sınavla ilgili kaygıya düşürecek ve telaşlandıracak ortamlardan uzak durunuz. Sınavı, sizin kişiliğinizi ölçen sınav olarak algılamayın. Sınavlar sadece akademik bilgi birikiminizi, yorum gücünüzü ve süreyi doğru kullanma becerinizi ölçer. Sınav sizin başarınızı ölçen bir sınavdır, sizler de böyle düşünmelisiniz. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizler de kendinize inandığınız ve güvendiğiniz sürece başaramayacağınız engelin bulunmadığına inanıyorum. Sizlerden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı insan olmanızdır.
     Yanmaz, öğrencilerin başarılı olmasında velilere de büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, velilerin bazı konularda daha duyarlı olmalarının öğrencilerin yararına olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Milli Eğitim Müdürü Yanmazın YGS mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER