Milli kayakçı Aslı Nemutlunun hayatını kaybetmesi

Milli kayakçı Aslı Nemutlunun hayatını kaybetmesi -Erzurumda Konaklı Kayak Merkezinde antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlunun ölümünün ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayıkın da


ERZURUM (A.A) - Erzurumda Konaklı Kayak Merkezinde antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlunun ölümünün ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayıkın da aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz sanık Erzurum Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Aslı Nemutlunun annesi Ayşe Nemutlu, babası Ahmet Metin Nemutlu ile avukatlar katıldı.
     Taksirli ölüme sebebiyet vermek suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar haklarında hapis cezası istemiyle 4 sanık hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında, mahkeme başkanı Haşim Kızıltaş, sanık avukatları ile Nemutlu ailesinden savunma yapmalarını istedi.
     Nemutlu ailesinin avukatı Sinem Oskarbaş savunmasında, kazanın meydana geldiği Konaklı Kayak Merkezinin olaydan sonra Türkiye Kayak Federasyonundan alınarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devredildiğini, pistteki kar perdelerinin kaldırılarak yerine güvenlik ağı yapıldığını belirtti.
     Oskarbaş, yaşanan olaydan önce sporcuların Süper-G yarışlarına katılmalarının zorunlu olduğuna dikkati çekerek, Ancak şu anda sporcuların Süper-G yarışlarına katılma zorunluluğuna son verildi. Pistteki karlar erimeden mahkeme tarafından olayın yaşandığı Konaklı Kayak Merkezi pistinde keşif yapılmasını istiyoruz dedi.
     Anne Ayşe Nemutlu da yaptığı savunmasında, yarışlar yapılmadan önce Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden hava durumuyla ilgili rapor alınması gerektiğini, ancak yaptıkları incelemede hava raporu alınmadan yarışların yapıldığını tespit ettiklerini söyledi.
     Anne Nemutlu, Mahkeme tarafından yapılacak keşif sırasında üniversitelerden birinden bir inşaat mühendisi ve bir kayak sporu uzmanının bulunması keşfin daha sağlıklı yapılmasına yardımcı olacağı görüşündeyim, tekdir mahkemenindir dedi.
     Baba Ahmet Metin Nemutlu ise geçen duruşmada yaptığı savunmaya ek olarak yapacağı bir konunun bulunmadığını belirterek, mahkemeden karlar erimeden keşif yapılmasını talep etti.
     Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayıkın avukatı Asım Kılıç da dosya üzerinde daha önce yapılan bilirkişi raporunun yeterli olduğunu, yeni bir bilirkişi incelemesine gerek olmadığı kanaatinde olduğunu belirterek, ayrıca mahkemenin olay yerinde keşif yapmasına da gerek bulunmadığı görüşünde olduklarını söyledi.
     Mahkeme başkanı Haşim Kızıltaş, savunmaların tamamlanmasının ardından 2. Asliye Ceza Mahkemesinde ek olarak açılan davada yargılanan 3 sanığın dosyalarının kendi ana dosyalarıyla birleştiğini, ancak ek dosyanın mahkemeye ulaşmaması nedeniyle 3 sanığa davetiye çıkarılmadığını belirtti. 3 sanığın daha sonraki duruşmada dinlenmesine karar verildiği ifade eden Kızıltaş, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
     Duruşmanın ardından eşi Ayşe Nemutlu ile adliyeden ayrılan baba Ahmet Metin Nemutlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, duruşmanın 6 Marta ertelendiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Birinci dosyanın ikinci dosyayla birleşmesiyle hakim bey tanıkken sakın olan 3 sanığın ifadelerini dosya gelmediği için alamadı. Bu sebepten dolayı dava 6 Marta ertelendi. Önümüzdeki celsede büyük ihtimal ifadesi alınamayan 3 sanığın ifadesi alınacak. Mahkemenin bir bilirkişi tespit ederek kış bitmeden olay yerinde keşif yapmayı isteyeceği görüşündeyiz. Üniversitelerden bir teknik heyet istenerek yapılacak keşfin ardından karar verilmesini bekliyoruz. Duruşmaları herkes gibi biz de gelip izliyoruz. Mahkemenin sonucunu hep birlikte göreceğiz. Kısacası sinir savaşı devam ediyor.
     Kızını kaybettikleri kazanın ardından yarışlarda sağlık ekipleri bulundurularak, ambulans verildiğini ifade eden Nemutlu, Demek ki birisinin canı yanacak ondan bir ders alınarak tedbirler alınacak. Demek ki Aslının vazifesi buymuş, bizim de vazifeymiş buymuş. Bu dava artık 3 ayda mı biter, 3 yılda mı biter bakacağız. Komik şeyler oluyor ama bakacağız diye konuştu.
     Ağladığı görülen anne Nemutlu da Bu duruşmada hüznüm biraz depreşti diyebilirim. Şu anda söyleyecek bir şey bulamıyorum dedi.
     Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezinde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012 tarihinde, Bayanlar Süper-G Pistinde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Milli kayakçı Aslı Nemutlunun hayatını kaybetmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER