Minik öğrenciler, çizgi filmlerle trafik kurallarını

Minik öğrenciler, çizgi filmlerle trafik kurallarını öğreniyor -Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, belediyeye ait Trafik Eğitim Aracında, 66 aylık çocuklara çizgi film izlettirilerek trafik bilincinin gelişmesini sağlıyor (Fotoğr


BOLU (A.A) - Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, belediyeye ait Trafik Eğitim Aracında, 66 aylık çocuklara izlettirilen çizgi filmlerle trafik bilincinin gelişmesini sağlıyor.
     Bolu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında eğitim aracı olarak tahsis edilen Bolu Belediyesi Trafik Eğitim Aracı, Mehmet Ali Türker Anaokulu bahçesinde trafik polisleri tarafından verilen eğitimle hizmete girdi.
     Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan çizgi filmler eşliğinde anaokulu öğrencilerine trafik kuralları hakkında bilgi veren polisler, otobüsün içine ve dışına yapıştırılan resimlerle trafik kurallarını anlatıyor.
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede trafik kurallarına uyma konusunda çok başarılı sağlanamadığını söyledi.
     Trafik kurallarına uymayanların, çocukluktan itibaren eğitim almasıyla bu sorunu aşabileceğini ifade eden Yılmaz, Türkiyede yapılmayan bu uygulama ile yabancı ülkelerin önemli mesafe aldığını kaydetti.
     Yılmaz, Türkiyedeki can ve mal kayıplarının en büyük sebeplerinden birinin trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklandığını dile getirerek, Artık araçlarımız modern ve son derece güvenli ama sorun bizlerde. Umudumuz bunu iyi öğrenen ülkelerden olmak ve bu nedenle bu eğitim aracını tahsis ettik. Çocuklarımızın bu yaşta daha anaokulu çağında bu kuralları çok iyi öğrenip uymaları gerektiğini bilmeliler. Onlar daha 4-5 yaşlarında yani 66 aylıklar. Gelecekte trafik kurallarına uyacaklar diye konuştu.
     Trafik Eğitim Aracını resimlerle ve eğitimin verilebileceği teknoloji ile donattıklarını anlatan Yılmaz, Belediyemize ait bir otobüsü trafik kuralları eğitimi verilebilecek bir hale getirdik. Bugünden itibaren bu aracımız Boludaki bütün okulları gezerek trafik kuralları eğitimi verecek. Otobüste öğrencilerimize kendi öğretmenleri ve polis arkadaşlarımız eşlik ediyorlar. Umarım eğitime katılan bütün çocuklarımız gelecekte trafik kurallarına tamamen uyar ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Minik öğrenciler, çizgi filmlerle trafik kurallarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER