Mısırda bekletildiği iddia edilen Türk tırları

Mısırda bekletildiği iddia edilen Türk tırları -Mısırın Port Said Limanı açıklarında yaklaşık 40 gündür bekletildiği belirtilen tırlardan 115i Türkiyeye döndü -UND Yönetim Kurulu Üyesi Şanverdi: -"İskenderundan giden yaklaşık 400


HATAY (A.A) - Mısırın Port Said Limanı açıklarında yaklaşık 40 gündür bekletildiği belirtilen tırlardan 115inin Türkiyeye döndüğü bildirildi.
     Yunan bandralı gemiyle İskenderun Limanına gelen tır şoförleri, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi ve zararlarının ödenmesi için tırlarını gemiden indirmek istemedi. Uluslararası Nakliyeciler Derneğinin (UND) devreye girmesiyle şoförler ikna edildi.
     UND Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İskenderun Limanından bir acentenin gemisinin Mısır Limanında arıza yapması nedeniyle ro-ro seferlerinde sıkıntıların yaşandığını söyledi.
     Arıza nedeniyle İskenderun Limanından Mısıra giden yaklaşık 400 tırın 40 gündür bekletildiğini belirten Şanverdi, bugün tırlardan 115inin Yunan bandıralı gemiyle İskenderun Limanına geldiğini kaydetti.
    
     -Yaklaşık 850 araç beklemede-
    
     Mersinden de bir acentenin Mısır Limanında sıkıntı yaşadığını ifade eden Şanverdi, şöyle devam etti:
     "Bildiğimiz kadarıyla Mersinde bir acenteye ait Mısırdan Suudi Arabistana çalışan bir gemi kaza yapmış. O nedenle araçlar Mısırdan Suudi Arabıstana geçmek için bekliyor. Mısır Limanında yaşanan sorun nedeniyle 200 araç Mısırdan Suudi Arabistana, 300 araç Suudi Arabistandan Mısıra, 200 araç da Mısırdan Türkiyeye gelmek üzere 15 gündür bekliyor. Yani yaklaşık 850 araç şuan beklemede. Firma sahipleri ve şoförler zor durumda. Ürünlerin birçoğu bozulma tehlikesiyle karşı karşıya."
    
     -İskenderun Limanına gelen tır şoförleri-
    
     İskenderun Liman Kapısında gazetecilere açıklama yapan tır şoförlerinden Neşet Aydoğan, Port Said Limanı açıklarında haftalarca beklemek zorunda kaldıklarını, taşıdıkları gıda maddelerinin çürüdüğünü anlattı.
     Firma sahibi Ahmet Durmuşoğlu da ro-ro seferlerinin kendileri için bir umut olduğunu, ancak karayoluyla 15 günde gerçekleşen seferlerin deniz yoluyla 55 güne kadar çıkabildiğini, bu nedenle mağdur olduklarını kaydetti.
     Suudi Arabistanda hurma getirecek olan tırlarının Mısırın Port Said Limanında bekletilmesi nedeniyle ürünlerinin bozulma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu savunan Durmuşoğlu zararlarının çok büyük olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ömer Soylu - Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mısırda bekletildiği iddia edilen Türk tırları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER