MKÜde 2inci Bilim Kültür ve Sanat

MKÜde 2inci Bilim Kültür ve Sanat Şenliği


HATAY (A.A) - Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) 2inci Bilim Kültür ve Sanat Şenliği başladı.
     MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güderin Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Güder, Tayfur Sökmen Kampüsü Çarşı Kompleksinde yaptığı konuşmada, MKÜnün son yıllarda dikkate değer önemli gelişmeler sağladığını, bilimsel araştırmalarda dünya sıralamasında 43üncü sıradan 19uncu sıraya yükselme başarısı gösterdiğini belirtti.
     Üniversitedeki başarı tablosunun özverili çalışmanın göstergesi olduğunu ifade eden Güder, "Üniversite olarak en temel fonksiyonumuz ülkemizi 2000li yıllara taşıyacak gençlerimizin, cumhuriyetin temel ilkelerinin korunmasında duyarlı ve topluma karşı sorumluluk bilinci içerisinde gelişmiş genç bireylerimizin yetiştirilmesidir. gençlerimizin her yönüyle kendini gerçekleştirdiği, yol haritasını çizebildiği, öz güvenli ve üretken bir şekilde geçliğe uygun bir iklim ve ortam hazırlama gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.
     Ozan atışması ve mehter takımı gösterisinin yapıldığı etkinliğe, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, 121inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma ALbay Özcan Kaplan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Halit Demir / Emin Sansar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MKÜde 2inci Bilim Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER