MŞÜye 26 bin 500 fidan dikildi

MŞÜye 26 bin 500 fidan dikildi


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yerleşkesine 26 bin 500 fidan dikildi.
     MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptıkları protokol çerçevesinde, 30 bin civarında fidan aldıklarını söyledi.
     Bakanlıktan ücretsiz olarak aldıkları fidanlardan 2 bin 500ünü ilkbaharda, kalan diğer fidanları ise bu mevsimde diktiklerini ifade eden İnanç, şöyle konuştu:
     Fidanların dikimini ve bakımını biz yapıyoruz. Kampüs alanına ilk etapta mavi ladin, sarıçam ve meşe gibi 22 çeşit fidan dikmiştik. Bugün ise 26 bin 500 civarındaki fidanı kampüs alanımızda toprakla buluşturduk. Böylece kampüs alanındaki fidan sayımız 35 bin civarında olacak. Önümüzdeki yıl bahar ayında yine 2 bin 500 fidan dikeceğiz. Kampüs alanımızı meyve ağaçları ve süs bitkileriyle yeşillendireceğiz. Burayı yeşillendirdikten sonra halka piknik alanı olarak da açacağız. Alanımıza bir anda 50 bin fidan dikmek istiyoruz. Ancak su sorunu yaşadığımız için fidanları parti halinde dikiyoruz.
     Konuşmasının ardından Rektör İnanç, basın mensuplarıyla fidan dikti.
     Fidan dikimine rektör yardımcıları, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber MŞÜye 26 bin 500 fidan dikildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER