MUFF değerlendirme toplantısı yapıldı

MUFF değerlendirme toplantısı yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF), her yönüyle masaya yatırıldı.
     Fırat Kalkınma Ajansındaki toplantıya, Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Vali Yardımcısı MUFF Koordinatörü Murat Çağrı Erdinç, bazı sivil toplum örgütleri, İnönü Üniversitesi ve basın yayın organları temsilcileri katıldı.
     Toplantıda söz alan temsilciler, Malatya Film Festivalinin devam edip etmemesi, organizasyonu kimlerin yapması gerektiği, festivalin düzenleniş zamanı gibi görüşlerini bildirdi. Çeşitli öneriler ve taleplerin ele alındığı toplantıda, Vali Yardımcısı Erdinç, geçen yıl üçüncüsü düzenlenen festivale ilişkin niceliksel verileri paylaştı.
     Festivalde, 3 yılda 400 yakın gösterilen filmi 30 bine yakın seyircinin izlediğini kaydeden Erdinç, festival kapsamında 15 kitabın da literatüre eklendiğini belirtti.
     Malatyada kültürel ve sanatsal etkinlik düzenlemek, Malatyayı marka değeri olan bir kent haline getirmek, insanların ilgisini sanatsal etkinliklere çekebilmek gibi amaçlarla düzenlenen festivalin bir milyon 50 bin liralık bütçesi bulunduğunu anımsattı. Erdinç, festivalin 3 yıl içinde 50 milyon dolara eşdeğer reklamı olduğunu bildirdi.
     Belediye Başkanı Çakır, şehrin gelişmesinin sadece fiziksel yeterliliklerle değil, kültürel etkinliklerle de olacağını belirterek, MUFFun mutlaka devam ettirilmesi gerektiğine inandığını söyledi.
     Önerileri değerlendiren Vali Şahin de festivalin bir sivil toplum kuruluşu ya da sivil toplum örgütüne yakın bir kuruluş tarafından organize edilmesi gerektiğini belirtti. Festivale devlet olarak destek verilmesinin önemine dikkati çeken Şahin, bir sivil toplum örgütü tarafından organize edilene kadar geçen sürecin temsilciler aracılığıyla yürütülebileceğini kaydetti.
     Festivalin tanıtımının sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde değil Malatyada da yapılabileceğini ifade eden Şahin, basına da bu etkinliğin halka duyurulması adına önemli görevler düştüğünü, bu tanıtımların üstyapı ve markalaşma adına şehre katkıda bulunacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber MUFF değerlendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER