Muğlada gençlik haftası etkinlikleri

Muğlada gençlik haftası etkinlikleri -Gençlik haftası etkinlikleri kapsamında Türk ve yabancı öğrenciler uçurtma uçurdular, paraşütle atladılar


MUĞLA (A.A) - Gençlik haftası etkinlikleri kapsamında Muğlaya gelen Türk ve yabancı öğrenciler uçurtma uçurdular, paraşütle atladılar.
     Düğerek Yolundaki alanda düzenlenen etkinlikte, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinin gerçekleştirdiği uluslararası projeler kapsamında İspanya, Romanya, Portekiz, Sırbistan, Arnavutluk, İtalya, Yunanistan, Azerbaycan, Ukrayna, Fransa, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Almanya, Litvanya gibi ülkelerden Muğlaya gelen öğrenciler uçurtma uçurdu, paraşütle atladı, model uçak yarışmasına katıldı.
     Etkinlikler kapsamında Yılanlı Dağında atlayış yapan paraşütçüler gökyüzünde Türk Bayrağı açtı. Programda Türk Hava Kurumu ve bir dershane tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtılan 400 adet uçurtma gökyüzüne salınırken, Gökova Adile Mermerci Çok Programlı Lisesi Havacılık Kulübünden sorumlu öğretmen Can Gökovalı ve Havacılık Kulübü öğrencileri 1 uçak ve helikopter ile gösteri yaptı.
     Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Reyhanlıda meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle müzikli aktivitelerin iptal edildiğini, diğer programın ise devam ettiğini söyledi.
    
     -"Yabancı öğrencilerin uçurtma heyecanı"-
    
     Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinin gerçekleştirdiği uluslararası projeler kapsamında Sırbistandan gelen Bleneia Stavkoviç, daha önce hiç uçurtma uçurmadığını belirterek, çok heyecanlı olduğunu söyledi.
     "Festivali Hisset" Projesi kapsamında 20 ülkeden gelen 30 arkadaşıyla etkinliklere katıldıklarını ifade eden Stavkoviç, "Türkiyede bulunmaktan ve Gençlik haftasına katkıda bulunacağımız için çok mutluyuz. Uçurtma uçurtmak çok keyifli ve çok büyük zevk aldım. Türkiyeye üçüncü kez geliyorum. Türk kültürünü ve insanlarını çok seviyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber Muğlada gençlik haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER