Muğlada öğrencilerin karne sevinci

Muğlada öğrencilerin karne sevinci -İl genelinde 143 bin 860 öğrenci karne aldı


MUĞLA (A.A) - Muğlada okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde öğrenim gören 143 bin 860 öğrenci karne aldı.
     TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlköğretim Okulunda düzenlenen karne töreninde, öğrenciler karnelerini Muğla Valisi Fatih Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınardan aldı. Vali Şahin, törende okuldaki okul öncesi ve ilköğretim düzeyindeki sınıfları tek tek ziyaret ederek, öğrencilerin karnelerini dağıttı.
     Karne dağıtım töreninde öğrencilerin sırasına oturarak bir süre sohbet eden Vali Şahin, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
     Vali Şahin burada yaptığı konuşmasında, öğrencilere yaz tatilinde ödevlerle boğulmamalarını, tatil boyunca fırsat bulan çocukların bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Şahin, öğrencilere, dinlenmeleri ve spor yapmalarını da öğütledi.
     Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise il genelinde 465 okul öncesi, ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 143 bin 860 öğrencinin karne sevinci yaşadığını ifade etti. Çınar, 2011-2012 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitimde 12 bin 334, ilköğretim de 90 bin 600, ortaöğretim de ise 40 bin 916 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğlada öğrencilerin karne sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER