Muğlaya il oluşunun 100. yılında 100

Muğlaya il oluşunun 100. yılında 100 proje -AK Parti Muğla Milletvekili Boğa: -Muğlanın il oluşunun 100. yılı için her kesimin katkısına ihtiyacımız var


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğlanın il oluşunun 100üncü yılı için her kesimin katkısına ihtiyaçları olduğunu söyledi.
     Muğlanın il oluşunun 100üncü yılının kutlanacak olması nedeniyle il genelindeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda çalıştay yapıldı.
     Toplantıda konuşan Boğa, kimsenin dışlanmadan, Muğlanın 100. yılına katkı yapması gerektiğini belirterek, Muğlaya Muğlalılar olarak bir rol vermeye çalışıyoruz. Muğlanın il oluşunun 100. yılı için her kesimin katkısına ihtiyacımız var. Bugüne kadar Muğlaya başkaları rol vermiş. Burada herkesin proje sorumluluğu yok. Fakat projelere destek verme gibi bir zorunluluğu var. Bizim arzumuz bu çalışmanın bir politik kulvara doğru yönelmemesi. Yapılacak projeler geniş tabanlı ve Muğlaya has projeler olmalı. Projelerin gerçekleşmesi için yasal ve finansal desteklerinin olması şart. Bu projeler kısa ve uzun vadeli projeler olabilir dedi.
     AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise Muğlanın 100. yılını fırsata çevirmeyi beklediklerini, bu fırsatın Muğlanın çıkarları doğrultusunda olması gerektiğini kaydetti.
     Muğlalıların birlikte çalışması ve birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Özden, yapılan her her projenin değerli olduğunu ve bu projelerin Muğlaya katkısının olacağını ifade etti.
     Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın danışmanı Sami Kabaş, tüm Türkiyede GSM operatörlerinin kapsama alanlarının yüzde 100e çıkarılmasının 2015 yılına kadar süreceğini, fakat Muğlanın il oluşunun 100. yılında bu çalışmanın 2013 yılında tamamlanacağın açıkladı.
     Kabaş, Muğladan gelecek projelere de Bakanlık olarak destek vereceklerini söyledi.
     Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı adına toplantıya katılan İsmail Erşahin ise görevlerinin yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak olduğunu kaydetti.
     Toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de görüşlerini dile getirdiler.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlaya il oluşunun 100. yılında 100 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER