Muğla Valisi Şahin:

Muğla Valisi Şahin: -"İngilizlerin büyük bir çoğunluğu Türkiyede ve Muğlada tatil yapmaktan memnun. Düşüşün bizden kaynaklanmadığını görmüş olmak bizleri rahatlattı"


MUĞLA (A.A) - Muğla Valisi Fatih Şahin, kente gelen İngiliz turist sayısının azalmasıyla ilgili olarak, "İngilizlerin büyük bir çoğunluğu Türkiyede ve Muğlada tatil yapmaktan memnun. Düşüşün bizden kaynaklanmadığını görmüş olmak bizleri rahatlattı" dedi.
     Marmariste Turizm Haftası dolayısıyla Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından Martı Otelde, "Yeni Sezon ve Yeni Marmaris" konulu turizm toplantısı düzenlendi. Başlayan sezonun değerlendirildiği toplantıya Vali Şahinin yanı sıra belediye başkanları, sektör temsilcileri ve turizmciler katıldı.
     Toplantıda konuşan Şahin, 2013 turizm sezonunun geçen yıla oranla daha iyi olacağı beklentisinde olduklarını söyledi.
     Bölgedeki kaliteli turistik tesislerin doluluk sorunu yaşamadığına işaret eden Şahin, "İşini iyi yapan otellere baktığımızda bir yıl öncesinden rezervasyonları doluyor. Durağanlıktan uzak, sürekli hareket içinde olup daha iyi hizmet için çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.
     Marmariste son dönemde üst düzey yeni otellerin açıldığına dikkati çeken Şahin, turistik ilçede birkaç yıldır özlenen hareketin başladığını, tesislerin yenilendiğini ifade etti. Şahin, Marmarisin hak ettiği iyi noktaya ulaşacağına inandığını kaydetti.
     Sektörde görev yapan herkesin gelen turistlere üst düzey alaka göstermesi gerektiğini vurgulayan Şahin, bu konuda ortak gayret gösterilmesini istedi.
    
     -İngiliz pazarındaki düşüş-
    
     Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi gözde turizm merkezlerinin bulunduğu Muğlanın son 3 yıldır 3 milyondan fazla turist ağırladığını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:
     "Geçen sezon İngiliz pazarında yaşanan 300 bin kişilik düşüşe rağmen 3 milyon barajını aşmayı başardık. Bu pazardaki düşüşün farklı nedenleri var. İngilteredeki ataşemiz bu konuyla ilgili anket çalışması yaptırdı. Anket sonuçlarına göre İngilizlerin büyük çoğunluğu Türkiyede ve Muğlada tatil yapmaktan memnun. Bu kamuoyu yoklamasının ışığında düşüşün bizden kaynaklanmadığını görmüş olmak bizleri rahatlattı."
     Muğla bölgesinin turizmdeki en büyük sıkıntısının vitrin ve sunumdaki eksiklikleri olduğuna değinen Şahin, Avrupanın bazı yerlerde hala Muğlayı bilmeyenler olduğunu dile getirdi.
    
     -"Marmarisi butik tatil yeri haline getirmeye çalışıyoruz"-
    
     Marmaris Belediyesi ve Marmaris Turizm Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB) Başkanı Ali Acar ise kış döneminde acenteciler, otelciler ve diğer sektör temsilcilerinin Marmarisin tanıtımı için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.
     Turistlere özenli davranılması gerektiğini belirten Acar, şöyle devam etti:
     "Bindiğimiz dalı kesmeyelim. Turisti getirmek için harcanan emeklerin boşa gitmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Belediye olarak son 9 yıldır Marmarisi iyileştirmek için elimizden geleni yaptık. Marmaris olumlu yönde bir değişim yaşıyor ve tercih edilir hale geldi. İlçemizi butik tatil yeri haline getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonunda kurumsal işletmeler gelmeye başladı."
     Bu sezonun iyi geçeceği değerlendirmesinde bulunan Acar, işini düzgün yapanların hak ettiği kazancı elde edeceğini ifade etti.
     GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu da dünyanın en güzel yerlerinden olan Marmarisin turizmde hak ettiği değere ulaşamadığını savundu.
     Marmaris turizminin bir noktada tıkandığını dile getiren Bülbüloğlu, daha vasıfsız yerlerin daha pahalıya satılıp, marka değeri kazandığını kaydetti.
     Bülbüloğlu, İskandinav pazarını yeniden kazanmak için proje hazırladıklarını bildirdi.
     Toplantı, yapılan sunumların ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla Valisi Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER