Muharip Gaziler Derneğinden savaş fotoğrafları sergisi

Muharip Gaziler Derneğinden savaş fotoğrafları sergisi -Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Tandoğan: -Geçmişini bilmeyen milletler, gençler ileriye sağlam bakamazlar


ANKARA (A.A) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Geçmişini bilmeyen milletler, gençler ileriye sağlam bakamazlar dedi.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı tarafından, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisinde Savaşlardan Cumhuriyetlere Savaş Fotoğrafları Sergisi açıldı.
     Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sangkyu Leeyle serginin açılışını gerçekleştiren Tandoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşların kahramanlarını ve fedakarlıklarını gençlere hatırlatmak için sergiyi açtıklarını ifade etti.
     Tandoğan Sergilerdeki fotoğraflar savaşların o günkü zorluklarını göstermekte. Geçmişini bilmeyen milletler, gençler ileriye sağlam bakamazlar. Bizim de amacımız geçmişe ayna tutmaktır dedi.
     Genelkurmay Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği, bazı araştırmacı ve gazilerin arşivlerinden derledikleri Çanakkale, İstiklal ve Kore savaşlarıyla Kıbrıs Barış Harekatına ait 82 fotoğrafın yer aldığı sergi 28 Marta kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Enes Kaplan
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Muharip Gaziler Derneğinden savaş fotoğrafları sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER