Muhasebecilere stres eğitimi

Muhasebecilere stres eğitimi


ADANA (A.A) - Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği (ADAMESBİR) Yürütme Kurulu Başkanı Bayram Deliosmanoğlu, günümüz koşulları dikkate alındığında yapılacak bir araştırmada muhasebe mesleğinin çok stresli bir meslek grubunda ilk sıralarda yer alacağını iddia etti.
     ADAMESBİRden yapılan açıklamaya göre, Deliosmanoğlu, birlik tarafından düzenlenen Stresle Nasıl Baş Edebilirim konulu seminerde, zamanla yarışan ve sürekli rakamlara boğularak çalışan meslektaşlarının son dönemde artan iş yükü ile de mücadele ettiğini belirtti.
     Deliosmanoğlu, muhasebeciliğin düşünsel faaliyete dayanan, devamlı dikkat gerektiren ve enerji kaybına yol açan, kişiyi çabuk yıpratan bir meslek olduğunu vurgulayarak, Özellikle son yıllarda artan iş yükü ile birlikte mükelleflerin genellikle işlerini son güne bırakmalarından dolayı meslektaşlarımız bürolarında sabahlamaktadır ifadelerini kullandı.
     Psikiyatrist Dr. İbrahim Bigen de stresin kalp krizini tetikleyen nedenlerden biri olduğunu bildirdi.
     Stresi yok etmenin günümüz şartlarında çok zor olduğunu ifade eden Bigen, mümkün olduğunca strese sokan faktörlerden, insanlardan ve ortamlardan uzak durmanın önemli olduğunu, stresli insanların hoşlanacağı hobilerler bulmalarını ve hafif dozda bir sakinleştirici kullanmalarını tavsiye etti.
     Bigen, şöyle devam etti:
     Dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı uygulayın. Her gün düzenli olarak su için. Özellikle açık havada yapılacak egzersizler, stresle başa çıkmada etkili olan hormonların salgılanmasına yardımcı olur. Uykunuzu yeterince aldığınıza emin olun. Çok yoğun bir tempoda çalışıyorsanız; belirli aralıklarla mola verin, dik oturun, gözlerinizi kapatın ve 10 dakika kadar zihninizi boşaltın. Sevdiğiniz şeyleri, olmak istediğiniz bir yeri hayal edin. Belirli aralıklarla iş yerinde dolaşın, yürüyün ya da merdiven inip çıkın. Ne olursa olsun eve iş getirmeyin. Eşinizi, sevdiklerinize, çocuklarınıza mutlaka zaman ayırın. Gün içinde kendinize ve hobilerinize zaman ayırın.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Muhasebecilere stres eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER