Mühendislik ve Enerji Verimliliği Çadırı açıldı

Mühendislik ve Enerji Verimliliği Çadırı açıldı


İSTANBUL (A.A) - Elektrik Mühendisleri ile Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şişli Temsilcilikleri tarafından Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla Mühendislik ve Enerji Verimliliği Çadırı açıldı.
     Perpa Ticaret Merkezi önünde açılan çadırda açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Beyza Metin, enerjinin elde edilmesi, verimli kullanılması ve planlanmasının önemini vurguladı.
     Metin, şöyle devam etti:
     Enerji verimliliği, aynı ürün ve hizmetin, kalite ve kontrol koşullarından taviz verilmeden daha az enerjiyle elde edilmesi ya da aynı birim enerjiyle daha fazla ürün elde edilmesi olarak tanımlanmaktadır. Biliyoruz ki enerji elde etmek için harcanan kaynaklar ülkemizin bugünü ve geleceği açısından, doğa ve çevre açısından oldukça önemli. Yüzde birlik enerji tasarrufu bile yaşamsal önem taşıdığı için enerji verimliliği konusunda atılan adımları dikkatle izliyor ve destekliyoruz.
     Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan da enerji verimliliği ve tasarrufu konusunun kamu hizmeti anlayışı ile ele alınmasını, gerekli mevzuatın yürürlüğe konulmasını ve bu konuda toplumsal bilincin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.
     Enerji tasarrufu hakkında merak edilen soruların yanıtlanacağı etkinlik 3 gün sürecek.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Mühendislik ve Enerji Verimliliği Çadırı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER