Muşa yeni bir açık cezaevi yapılacak

Muşa yeni bir açık cezaevi yapılacak


MUŞ (A.A) - Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Muşa yeni bir açık cezaevi yapılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut cezaevinin yetersiz olmasından dolayı, yeni bir açık cezaevi yapmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.
     Vali Ali Çınara da proje hakkında bilgi sunduğunu hatırlatan Başsavcı Kaya, arsa tahsisi için destek istediğini ifade etti.
     Arsa tahsis edilmesi halinde, bakanlık ile görüştükten sonra T Tipi Cezaevi yapmayı hedeflediklerini kaydeden Kaya, şöyle konuştu:
     Yapılacak cezaevi sayesinde en az 500 kişi de istihdam edilecek. Bu Muş ekonomisine büyük katkı sağlayacak. T Tipi Cezaevlerinin en az 650 kişi kapasiteli oluyor. Düşündüğümüz cezaevi en bin kişi kapasiteli olacak. Yer konusunda Milli Emlak Müdürlüğünden cevap bekliyoruz. Bize uygun bir yer arıyorlar. Arsa tahsis edildikten sonra İnşallah projemize başlayacağız. Cezaevinin biraz meskun mahalde olması gerekir. Selden, yağışlardan etkilenmeyecek, eğimli bir yer olması gerekiyor. Mevcut cezaevine yakın bir yer de olabilir.
     T Tipi cezaevlerinin Avrupa standartlarına uygun cezaevleri olduğu anımsatan Kaya, bu cezaevlerinin tutuklu ve hükümlülerin sağlık, eğitim ve her türlü iyileştirme taleplerine cevap verebilecek fiziki şartlara sahip olduğu kaydetti.
     Vali Ali Çınar ise, Bu konuda bize talep geldi. Şu an da Başsavcılığımızın talebini inceliyoruz. İstenilen büyüklükte arazi olup olmadığını da tespit etmeye çalışıyoruz. Defterdarlığımız talep üzerinde çalışıyor. Proje hayata geçerse, ilimizin ekonomisine de istihdamına da katkı sağlayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşa yeni bir açık cezaevi yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER