Muşta 4+4+4 sistemi hazırlıkları

Muşta 4+4+4 sistemi hazırlıkları


MUŞ (A.A) - Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sistemini değerlendirdi.
     Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim sisteminin hazırlık çalışmalarının devam ettiğini, bazı okul binalarını ilkokul, bazılarını da ortaokul ve lise olarak düzenlediklerini belirtti.
     Muşta yeni eğitim sisteminin uygulanmasıyla ilgili sıkıntı yaşanmayacağını kaydeden Tatlı, ancak bazı eksikliklerin yaşanabileceğini vurguladı.
     Özellikle imam hatip liselerinin ortaokul kısımlarıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşanabileceğini ifade eden Tatlı, ildeki mevcut imam hatip lisesinin kapasitesinin üzerinde eğitim verdiğini kaydetti.
     Tatlı, şöyle konuştu:
     Bunun aşılması için 3-4 alternatifli bir planı valimize sunduk. Valimiz bu planı onayladı. Biz 4+4+4ün temel mantığına uygun şekilde 2012-2013 öğretim yılına başlayacağız. İnşallah ciddi bir problem yaşanmaz. Altyapıyla ilgili problemleri bakanlığa sunduk. Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi hariç, bütün orta öğretim kurumlarının yüzde 90lık bölümü kampüse taşınacak. Okulların spor salonları ve çok amaçlı salonları da olacak.
     Tatlı, Muşta modern bir eğitim yapılanmasına gidildiğine dikkati çekerek, kampüs çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için çaba gösterdiklerini ifade etti.
     Yeni sistemden köy okullarının da etkilediğini anlatan Tatlı, bütün yatılı ilköğretim bölge okullarının ortak okul olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta 4+4+4 sistemi hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER