Muşta Bilim Şenliği düzenlendi

Muşta Bilim Şenliği düzenlendi


MUŞ (A.A) - Muşta özel Çağlayan Ufuk Eğitim kurumları tarafından Bilim Şenliği düzenlendi.
     Atatürk Çocuk Parkında gerçekleşen şenlik halkoyunları ve tekvando gösterisi, Hacivat ve Karagöz tiyatro oyunuyla başladı.
     Davetliler, tüm okul öğrencilerine ait, yaklaşık 200 çalışmanın bulunduğu sergi alanını gezdi.
     Okul müdürü Cengiz Karakuş, bu tür sosyal aktivitelere önem vererek, öğrencilerin projeler geliştirmesine katkı sunduklarını söyledi.
     Şenlik için yaklaşık iki aylık bir hazırlığın olduğunu ifade eden Karakuş, "Çocukların yetenek ve kabiliyetlerini, velilerinin ve Muş halkının takdirine sunuyoruz. Öğrencilerimiz, depreme dayanıklı ev, sabun yapımı, pratik çarpım tablosu başta olmak üzere değişik şeyleri yapmayı denedi" dedi.
     Vali Yardımcısı Fatih Demir ise öğrencilerin geliştirdiği projelerin heyecan verici olduğunu belirterek, kabiliyetleri artırmaya yönelik bu çalışma dolayısıyla okul yetkililerine teşekkür etti.
     Şenliğe Vali Yardımcıları Fatih Demir ve Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, ilçe kaymakamları, kurum amirleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Bilim Şenliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER