Muşta DAP Eylem Planı toplantısı

Muşta DAP Eylem Planı toplantısı


MUŞ (A.A) - Muşta Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında 14 ilde uygulanacak 5 yıllık eylem planı toplantısı, Vali Ali Çınar başkanlığında yapıldı.
     Toplantıda konuşan Çınar, eylem planı içindeki illerin kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının çalışmalarına destek vermesi gerektiğini belirtti.
     Eylem planının, bölgenin kalkınması, ekonomik ve sosyal alandaki yatırımların doğru planlanması için önemli bir adım olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Bölge Kalkınma İdaresi, henüz kendi kuruluşunu toparlama telaşı içinde. DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurumsal yapısını yeni yeni tamamlamaya çalışıyor. Dolayısıyla kurumun bölge için ne anlam ifade edeceği, zaman içinde daha iyi anlaşılacak. Kaynakların doğru kullanılması için planlama ve öncelik sırası çok önemli. DAP idaresi de bölgenin kalkınması için, bu planlamayı yapacak önemli bir yapılanmadır.
     DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler ise DAP Eylem Planının, Muşun da içinde bulunduğu 14 ili kapsadığını ifade etti.
     Bu 14 ilin Türkiyenin en az gelişmiş illeri arasında yer aldığını kaydeden Güler, şöyle devam etti:
     Eylem planıyla, öncelikle bu illerde yeterli kalkınma ve gelişmenin sağlanması için, yatırımların doğru planlanmasını amaçlıyoruz. Bu toplantılarla bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek DAP Eylem Planının kapsamını belirlemek, eylem planının amaç ve hedefleri doğrultusunda ihtiyaçları gidermek, planlanan proje ve faaliyetleri görüşmek ve DAP Bölge Kalkınma İdaresini tanıtmayı amaçlıyoruz. Eylem planı 5 yıllık bir planlamayı esas alır. Kamu kurum ve kuruluşları eğitim, sağlık, turizm, sanayi, ulaşım, iletişim, enerji, çevre, konut, kültürel, tarım ve hayvancılık ile diğer alanlarda öngörülen yatırımlar için proje hazırlayabilir.
     Toplantıya Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Belediye Başkanı Necmettin Dede, DAKA Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, kaymakamlar ve kurum amirleri katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta DAP Eylem Planı toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER