Muştaki çatışma

Muştaki çatışma -Hasköyde bir astsubayın şehit olduğu çatışmanın ardından ilçe esnafı, iş yerlerini Türk bayrakları ile donattı


MUŞ (A.A) - Hasköyde bir astsubayın şehit olduğu çatışmanın ardından ilçe esnafı, iş yerlerini Türk bayrakları ile donattı.
     Merkez Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Mehmet Çaparın, terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmasının ardından ilçe esnafı iş yerlerine bayrak asarak, yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.
     Yaşanan terör olaylarına tepki gösteren esnaf adına açıklama yapan Hasköy eski Belediye Başkanı Zihni Sayan, ilçede yaşanan olayda şehit olan Merkez Karakol Komutanı Başçavuş Mehmet Çaparın, Türk milleti adına şehit olduğunu söyledi.
     Sayan, her ne kadar Osmaniye nüfusuna kayıtlı olsa da şehit Çaparı, Hasköyün şehidi olarak kabul ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Komutanımız görevi başında şehit oldu. O bizim şehidimizdir. Türk milleti bir bütündür, hiçbir şekilde bu ve benzeri olaylar bu milleti ve devleti bölemez. Yani bölüp parçalama niyetinde olanlar, gaflet ve hatta hıyanet içerisindedir. Hepimiz kardeşiz, Türk milletinin birer ferdiyiz. Sımsıkı sarılarak bu ülkeyi kimseye böldürtmeyeceğiz.
     Bayrağın vatan, millet ve namus anlamında olduğunu vurgulayan Sayan, Hasköylülerin bayrağına, milletine ve devletine sahip bir millet olduğunu ifade etti.
     İlçe esnafından Serkan Özyıldırım ise devlete bağlılıklarını göstermek adına iş yerlerine bayrak astıklarına değinerek, Hasköyde böyle olaylar olmuyor. Hasköy halkı milliyetçidir. Hasköylüler olarak terörü kınıyoruz. Biz karakol komutanımızı çok seviyorduk. Ülkemize bağlılığımızdan dolayı iş yerlerimize bayrak astık. Tepkimizi bir hafta sürdüreceğiz dedi.
     İlçeye bağlı Karakütük köyü kırsalında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Merkez Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar (37) şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muştaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER