Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı:

Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı: -Okullarımızda iletişim sıkıntısı yaşanıyor. Bu nedenle öğrenciler de mevzuata uygun hareket etmiyor


MUŞ (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kentte okullarda iletişim eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıların, öğrencileri sokağa döktüğünü söyledi.
     Tatlı, yaptığı açıklamada, öğrencilerin bir şeyi talep ederken çorbanın tuzunu kaçırdığını bildirdi.
     İMKB Lisesi öğrencilerinin, bir süre önce pansiyonla ilgili talepleriyle ilgili eylem yaptığını anımsatan Tatlı, şöyle konuştu:
     Pansiyonun, kesin teslim tarihi gelmediği halde pansiyonu teslim aldık. Kısa bir sürede bitirdik. Bu pansiyonun hizmete geçme süreci çocuklara göre biraz geç kalmış. Bu süre içinde çocuklar, yasal mevzuatlar dışında yaptıkları aykırı hareketlerden dolayı, okul yönetimi bazı yaptırımları uygulanmış. Disiplin kurulu tarafından yapılan bu yaptırımlar, bazı çocukların hoşuna gitmemiş. Eyleme katılan öğrencilerden birinin okul değiştirmesine yönelik verilen karar, öğrenciler tarafından yanlış anlaşıldı. Ancak bu süreç devam ettiği için daha kesinlemiş bir karar yok. Yani bu öğrencimiz okuldan atılmadı. Öğrencinin sadece bu okuldan alınıp, başka bir okula gönderilmesi yönünde karar alınmış. Nihayetinde çocuğumuzun bu karara karşı 5 gün içinde itiraz etme hakkı var.
     Tatlı, okul öğrenci ekseninde, öğretmen öğrenci ilişkilerinde okulda çok kolay çözülmesi gereken bir konunun, iletişim kopukluğundan kaynaklı olarak bu noktaya geldiğini belirtti.
     Öğrencilerin hak ararken haklarını belli kurallar içerisinde araması gerektiğini ifade eden Tatlı, Hak talep ederken mevcut haklardan da mahrum olmamız lazım. Mevzuat gereği öğrencinin bu konuyu nasıl dile getirmesi gerektiği bellidir. Mevzuatlar içinde hareket edilmemiş. Rehberlik araştırma ekibimiz okulda çalışıyor. Tabi bunun aynı zamanda hukuksal çerçevesi vardır. Müfettişlerimiz tarafından gerekli incelemeler başladı dedi.
     Okul idarecilerin ve kamu görevlilerinin hizmet üretmek zorunda olduğunu belirten Tatlı, herkesin bu mantıkla hareket etmesi gerektiğini kaydetti.
     Çocukların özgür düşünebildikleri sürece başaracağını anlatan Tatlı, çocukların bu ülkenin geleceği olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER