MÜSİAD Eskişehir Şubesi 15. Genel Kurulu

MÜSİAD Eskişehir Şubesi 15. Genel Kurulu (2) -BBP Genel Başkanı Destici: -Ayrılıkçılarla, bebek katilleriyle, terörist başlarıyla oturarak bu ayrılıkçı terörün çözülemeyeceğini, terörün oradaki kardeşlerimizle oturarak, onları dinl


ESKİŞEHİR (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ayrılıkçılarla, bebek katilleriyle, terörist başlarıyla oturarak bu ayrılıkçı terörün çözülemeyeceğini, terörün oradaki kardeşlerimizle oturarak, onları dinleyerek, el ele gönül gönüle vererek çözüleceğini düşünüyoruz dedi.
     Desteci, Eskişehirde bir otelde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesinin 15. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiyeyi yönetenlerin ve yönetmeye talip olanların, Türk ve İslam coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin, Türkiyenin kendilerine yardım etmesini beklediğini bilmesi gerektiğini kaydetti.
     Türkiyenin her zaman güçlü bir ülke olmak zorunluluğunun bulunduğunu anlatan Destici, şöyle konuştu:
     Ekonomimiz büyüdü. Ancak, hükümet üyelerinden her zaman ekonominin olumlu yönlerini duyuyoruz. Evet, doğru. Ancak aynanın öbür yüzü de var. İthalat rakamından hiç bahsedilmiyor. Dış ticaret açığımız, 90 milyar doların üzerinde. Cari açığımız büyüdü. Borsamızın yüzde 70inin yabancıların elinde olduğunu görmeliyiz. Anadoludaki sanayi ve iş adamlarımızın önü açıldı. Ancak iş adamlarımızın başlıca problemleri var. Asgari ücretliden de Türkiyenin en zengin adamından da aynı vergi alıyor. İş adamı vergisini giderden düşüyor. Vergi sistemindeki adaletsizlik bir an önce çözülmelidir.
     Destici, terörün bir an önce çözülmesini istediklerine işaret ederek, İpi dışarıda olanlarla, taşeron olanlarla terörü çözemezsiniz. Terörü çözmenin yolu net ve açıktır. Sürece engel olmayın diyorlar. Sadece düşüncelerimizi söylüyoruz. Ayrılıkçılarla, bebek katilleriyle, terörist başlarıyla oturarak bu ayrılıkçı terörün çözülemeyeceğini, terörün oradaki kardeşlerimizle oturarak, onları dinleyerek, el ele gönül gönüle vererek çözüleceğini düşünüyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Diğer konuşmalar-
    
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir de Türk Dünyası Kültür Başkenti ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Başkenti unvanını taşıyan Türkiyenin 2023 yılı hedeflerine ulaşmanı üzerinde düşen payı fazlasıyla yapma azmi ve kararlığındaki Eskişehirde, MÜSİAD Eskişehir Şubesi Genel Kurulunun hayırlı olmasını diledi.
     TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da MÜSİADın anti demokratik dönemlerde bile ısrarla sahip çıktığı ilkeler doğrultusunda hayırlı hizmetlerin sürdürmesini diledi.
     Ekmek israfının önlenmesine yönelik bir kampanya başlatıldığını hatırlatan Avcı, Bizim kadim ilkelerimiz ve ekonomimize uymayan bir israf söz konusu. Bununla ilgili ciddi bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyaya MÜSİADın katılmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Eskişehir, OECD Öğrenen Şehir kapsamına alındı. Mayıs ve haziran ayında, bu çerçevede Eskişehirde bir öğrenme şenliği düzenlenecek dedi.
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da MÜSİAD Eskişehir Şubesinin 15. Genel Kurulunun hayırlı olmasını diledi.
     MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da geride kalan 2012 yılından akılda kalan unsurlarda birinin cari açık olduğunu hatırlattı.
     Enfaslasyonun yüzde 6.2ler seviye düşmesinin önemli olduğunu vurgulayan Olpak, Enflasyonunu bu bantta sabitlendiğini görmek önemliydi. İstihdamda yılı yüzde 9,3ler civarında kapatacağız. ABde işsizliğin yüzde 14lerde, bazı ülkelerde 25ler seviyesinde olduğunu düşünürsek gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz. İhracatın artması önemliydi. Büyümenin hızının düşmesini görmekle birlikte hala büyümeye devam ediyoruz. 2012 yılının büyümesi ihracatın ana motor olarak yürüdüğü bir çizgi içinde gerçekleşti diye konuştu.
     Konuşmanın ardından MÜSİAD Eskişehir Şubesi Başkanı Sıtkı Karaca, genel kurula katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Olpaka birer hediye takdim etti.
     Genel kurula, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve diğer ilgililer ile iş adamları katıldı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber MÜSİAD Eskişehir Şubesi 15. Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER