Muşlu muhtarlardan çözüm sürecine destek

Muşlu muhtarlardan çözüm sürecine destek -Karaköprü köyü muhtarı Süme: Ülkenin önemli sorunlarına muhtarlar olarak sahip çıkacağız


MUŞ (A.A) - Muş Muhtarlar Derneği üyeleri, hükümet tarafından başlatılan çözüm sürecine destek verdiklerini açıkladı.
     Belediye Meydanında bir araya gelen köy ve mahalle muhtarları adına açıklama yapan Karaköprü köyü muhtarı Turan Süme, son zamanlarda ülkede yaşanan gelişmeler halkın temsilcileri olarak yakından takip ettiklerini belirtti.
     Diyalog eksikliği ve bazı yanlış uygulamalardan dolayı ortaya çıkan sorunların çözümünde, görev verilmesi durumunda yardıma hazır olduklarını vurgulayan Süme, sivil toplum örgütlerinin bu sürece dahil olmasının önemine dikkati çekti.
     Süme, öfkeyle, silahla ülkedeki sorunların çözülmesinin mümkün olmadığını bildirerek, şöyle konuştu:
     Bunun için sağduyulu ve soğukkanlı olmak gerekiyor. Halkların buluşması adına, farklılıklara saygı göstermek, ortak kaynakları paylaşmak, karşılıklı yardımlaşmak, farklı kültürleri buluşturmak ve kısacası sorunları en aza indirmek çözüm sürecine en önemli katkı sağlar. Biz de ülkenin önemli sorunlarına muhtarlar olarak sahip çıkacağız.
     Muhtarlar Konfederasyonunun da çözüm sürecine destek vermek için çeşitli projeler hazırladığını anlatan Süme, bunlardan birinin, 29 ilde hayata geçirilecek olan Anneler Buluşuyor, Kardeşlik Gelişiyor projesi olduğunu ifade etti.
     Süme, kardeşliği sağlam temellerde pekiştirmek adına hazırlanan projelerin, ülkenin daha güzel yarınlara ulaşmasına katkı sağlayacağına değinerek, sürece destek olmayanların karşısında yer alacaklarını söyledi.
     Ülkedeki kardeş kavgasına son verilmesi gerektiğine dikkati çeken Korkut Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Arat ise Yıllarca acılar yaşadık. Bunun sıkıntısı hala içimizde. Bu amaçla kardeş kavgasına son vermeliyiz. Bunun hiç kimseye faydası yok. Herkes bu sürece destek olmalı diye konuştu.
     Açıklamaya AK Parti ve BDPli İl Genel Meclisi üyeleri de katılarak destek verdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşlu muhtarlardan çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER