Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi

Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Estonyaya gidiyor


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Building Their Tomorrows Today Sirocco isimli Comenius Projesi kapsamında 1-11 Mart tarihleri arasında Estonya-nın Talin ve Parnu şehirlerine çalışma ziyaretinde bulunacak.
     Proje koordinatörü ve okulun İngilizce öğretmeni Murat Gençer, yaptığı açıklamada, ziyarete kendisi ile birlikte 11. sınıf öğrencileri Sümeyye Kip, Simge Sığnak, Kübra Delibaş, Şahin Koçer, Mustafa Akbıyık ve Mehmet Ferhat Dostun katılacağını söyledi.
     Belirtilen tarihler arasında proje ortakları olan İngiltere, İspanya, İtalya ve Portekiz-den de öğretmen ve öğrencilerin Estonyadaki çalışma ziyaretine katılacaklarını ifade eden Gençer, şunları anlattı:
     10 gün sürecek ziyaret sırasında katılımcılar kendi ülkelerini, şehirlerini, kültür ve geleneklerini diğer ülkelerden gelen katılımcılara tanıtacaklar. Bunun yanı sıra Estonyanın tarihi, dili ve eğitim sistemini yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Bu proje faaliyetleri ve uluslararası hareketlilikler özellikle gençlerin dil gelişimine katkı sağladığı gibi, hem bizim gençlerimizin ön yargılarının kalkmasına, hem de proje ortağı olan ülkelerden katılan gençlerin Türklere karşı olan ön yargılarının olumlu yönde değişmesine katkı sağlamaktadır.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER