Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -Gaziantepte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Arakandaki saldırıları kınadı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Arakandaki saldırıları kınadı.
     Enerji Bir-Senden yapılan açıklamaya göre, Ulu Camide bir araya gelen yaklaşık 150 katılımcı, tüm Müslümanların Arakanda ve birçok Müslüman coğrafyasında süren zulümlere karşı tepki gösterilmesi gerektiğini belirttiler.
     Budist çetelerinin Müslümanlara yönelik başlattığı saldırıların bir soykırıma dönüştüğü ifade edilen açıklamada, şunlara kaydedildi:
     Son iki ayda yaşanan olaylarda şu ana kadar bine yakın Müslüman hayatını kaybederken, on binlerce Müslüman da evlerini, topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Yıllardır Myanmar devletinin baskılarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlar okullarda, devlet dairelerinde Myanmar yönetimi eliyle ayrımcılığa tabi tutulmakta, Arakanlı kardeşlerimizin dilleri, tarihleri ve İslami kimlikleri yok edilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca Arakanlı Müslümanlar topraklarından zorla çıkartılarak kardeşlerimizin yerlerine Budist köylüler yerleştirilmektedir.
     Bölgede ciddi bir insani krizin yaşandığı ve Arakanda insanlığa karşı büyük bir suç işlendiği belirtilen açıklamada, BM, ABD ve ABne tepki gösterildi.
     Türkiyenin bir an önce Arakandaki zulmün sona ermesi için elinden gelen her şeyi yapması gerektiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
     Bütün Müslümanları ve dünyanın tüm vicdanlı insanlarını Arakanda yaşanan zulmün sona ermesi için bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz. Bu vesileyle başta Arakan olmak üzere Filistin, Suriye, Patani, Doğu Türkistan, Somali, Afganistan, Çeçenistan ve Irakta zalimlerin zulmü altında olan kardeşlerimizin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu bölgelerde emperyalistlere ve işgalcilere karşı direnen onurlu Müslüman din kardeşlerimizi Türkiyeli kardeşleri olarak selamlıyoruz.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER