Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet -Düzcede İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri, şiddete maruz kalan Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı -Düzce İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım: -Arakanda şiddet gören k


DÜZCE (A.A) - Düzcede İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri, Myanmarda şiddete maruz kalan Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı.
     Merkez Cedidiye Cami önüne bağış standı kuran vakıf gönüllüleri, Myanmara ulaştırmak amacıyla vatandaşlardan sadaka, fitre ve zekat topluyor.
     Düzce İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Ali Yıldırım, AA muhabirine Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddetin uzun yıllardır devam ettiğini belirtti.
     Hem Budistlerin hem de Hristiyanların Müslümanlara yönelik katliamlarını sürdürdüğünü ifade eden Yıldırım, Müslümanların birçoğu zor şartlar altında bölgeden kaçıyorlar. Kardeşlerimize yönelik Türkiyede yardım hareketi başladı. Biz de İHH olarak kurduğumuz stantta Arakanda şiddet gören kardeşlerimize yardım topluyoruz dedi.
     Yıldırım, vatandaşların standa yoğun ilgi gösterdiğini kaydederek, Arefe gününe kadar standımız açık olacak. Vatandaşlarımızdan zekat ve fitrelerini vermeleri konusunda duyarlılık bekliyoruz. İHH olarak can siper hane çalışıyoruz. Biz köprüyüz. İnsanlar verecekler, biz de göndereceğiz. Arakanda şiddet gören kardeşlerimize desteğimiz her zaman devam edecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER