Namaz Ağacı Projesi

Namaz Ağacı Projesi -4 bin 570 çocuğun katıldığı projede başarılı olan öğrencilere ödülleri törenle verildi


SİVAS (A.A) - Sivas Müftülüğünce çocukların camiyi tanıması ve namaza alışması amacıyla başlatılan Namaz Ağacı Projesi sona erdi. Proje kapsamında başarılı öğrencilere, törenle ödülleri verildi.
     Sivas Valisi Ali Kolat, törende yaptığı konuşmada, il müftülüğünün başlattığı namaz ağacı projesinin gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak yetiştirilmesinde önemli bir adım olduğunu belirterek, Sizlerle gurur duyuyorum. Alnınızda secde izleri var ne mutlu sizlere. Sizlerle iftihar ediyorum. Bu proje namaza başlamakta büyük bir adımdır diye konuştu.
     AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de projede emeği geçenlere teşekkür ederek, Ağaç yaşken eğilir düsturuyla gençlerini, çocuklarını, Kuranı Kerimi öğrenmek üzere camiye gönderen ailelere ne kadar teşekkür etsek azdır diye konuştu.
     Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Allaha şükürler olsun ki bu çocuklar bu yaşta camiye, namaza alışıyorlar. Ağaç yaşken eğilir. 40 gün bir insan bir işi yaparsa 40 günden sonra o iş o insanda alışkanlık yapar. 40 gün namaz kılan çocuklar da inşallah bu alışkanlığı bırakmaz dedi.
     İl Müftüsü Yusuf Şahin de namaz ağacı projesi ile çocukların camiyi tanımaları ve namaza alışmalarını sağlamayı amaçladıklarını,camileri dolduran çocukları gördükçe mutlu olduklarını ifade etti.
     Projede çocukların kişisel bilgileri ve fotoğraflarının yer aldığı tablolar, cami imamları tarafından 40 gün boyunca çocukların geldiği namaz vakitlerinde işaretlenerek puanlandı. 40 gün sonunda çocukların aldığı puanlar bilgisayar ortamında listelenerek hediyeleri belirlendi.
     Çocukları küfür ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve namaza alışmalarını sağlamak amacıyla kentteki 308 camide 40 gün boyunca uygulanan Namaz Ağacı Projesi sonunda projeye katılan çocuklara ve kuran kursları arasında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye girenlere düzenlenen ödül töreninde dizüstü bilgisayar, minibook, bisiklet, dijital fotoğraf makinesi, kol saati, mp3 çalar olmak üzere toplam 340 hediye dağıtıldı. 4 Eylül Spor Salonunda düzenlenen ödül töreninde 40 gün süren projeye katılan 4 bin 570 çocuk katıldı.
     Ödül törenine, Diyanet İşleri Başkanlığı İrşad Hizmetleri Daire Başkanı Dursun Aygün, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Namaz Ağacı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER