NEÜde Pomza Araştırma Laboratuvarı kurulacak

NEÜde Pomza Araştırma Laboratuvarı kurulacak


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesinde (NEÜ), Pomza Araştırma Laboratuvarı kurulacak.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üniversite bünyesinde kurulması planlanan Pomza Araştırma Laboratuvarı için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında bir toplantı düzenlendi.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünün katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Orhan, BİMSADER üyelerinden Serhat Sonugelen ve Blok Bims Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaşın katıldığı belirtildi.
     Toplantıda, Türkiye ve Nevşehir ekonomisi için büyük öneme sahip pomza taşının değerlendirilmesi noktasında üniversite bünyesinde Pomza Araştırma Laboratuvarı kurulması yönünde fikir birliğine varıldığı bildirildi.
     Bakanlığın ve bims sanayicilerinin desteği ile bu yönde çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağı, laboratuvarın yaklaşık 200 metrekare kapalı alanla ihtiyaç duyulan her türlü Ar-Ge ve test çalışmalarını gerçekleştirilebilecek donanıma sahip olacağı kaydedildi.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜde Pomza Araştırma Laboratuvarı kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER