Nevruz kutlamasının yankıları

Nevruz kutlamasının yankıları -Diyarbakırdaki nevruz kutlamasında Öcalanın yaptığı çağrı, sokakta da olumlu yankı buldu


DİYARBAKIR (A.A) - Ahmet Kaplan/Veysel Narlayan - Diyarbakırdaki nevruz kutlamasında okunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalanın mesajı, kentin sokaklarında olumlu yankı buldu. Vatandaşlar, olumlu havanın devam etmesi gerektiğini belirtiyor.
     AA muhabirine açıklama yapan Hamdullah Güleken adlı vatandaş, örgüt mensuplarının sınır dışına çekilmesi kararının sürpriz olduğunu söyledi.
     Türkiyedeki herkesin bütünleşmesini istediklerini dile getiren Güleken, şöyle dedi:
     Kimileri nevruz alanında Türk Bayrağı yoktu diye ayrıntılara takılıyor. Bunlara takılı kalınmamalı belki bundan sonraki nevruzlarda binlerce Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı olacak. Bu bayrak Kürtlerin de bayrağıdır. Bayrakla hiç kimsenin problemi olamaz. Öcalanın isteklerinin Samsunda, Çorluda, İstanbulda ve Karadenizdeki vatandaşların istekleriyle hiç bir farkı yok. Gizliden Kürt milliyetçilerinin karşı olduğu, biz neden 30 yıl boşuna mı savaştık dedikleri bir noktadır Öcalan. En başta Türk milliyetçilerinin teşekkür etmesi lazım. Biz çok şey kaybettik, bari gelecekte çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak daha umutlu, daha güzel bir gelecekte birlikte yaşasınlar.
     Kürt olduğunu söyleyen Fransız vatandaşı Sultan Taşlıgöl de çok kan aktığını ifade ederek, İstiyoruz ki gençlerimiz ölmesin, analarımız ağlamasın, istiyoruz ki insanlarımız gözaltında kaybolmasın kimse işkence görmesin. Türkiyede, Kürtlerle birlikte tüm azınlıklar çok büyük acılar yaşamışlardır. Artık bu saatten sonra bütün halkların kardeş olmasını istiyoruz dedi.
     Kürt meselesi tartışıldığında sanki Kürtlerin Türkiyeden ayrılıp ayrı bir devlet kurmak istedikleri algısının oluştuğunu belirten Taşlıgöl, Aslında istenilen bu değil. Türk halkıyla zaten kardeşiz, yüzyıllardan beri birlikte savaşılmış, birlikte zaferler kazanılmış, birlikte acı çekilmiş ve bundan sonrada birlikte barış içerisinde yaşanılması gerekiyor. Öcalanın yaptığı çağrıyı da çok doğru buluyorum. Artık bu ülkede bu kan dursun, bu göz yaşı dursun, barış olsun. Herkesin dileği budur, benim de dileğim budur diye konuştu.
    
     -Türk anaları, Kürt anaları artık yeter diyor-
    
     Geçimini ayakkabı boyacılığıyla sağlayan Hacı Çapan ise herkesin çözüm sürecine katkı sunması gerektiğini kaydederek, Hepimiz kardeşiz. Türkler ve Kürtler birdir, niye bizi ayırmaya çalışıyorlar. Her kim bu barışa yardımcı olursa candan onu kutlarım. Biz artık yeter diyoruz; analar, babalar ağlamasın istiyoruz. Başbakan bu insanların silah bırakmasını istiyor ama bu insanlar nereye gidecek bunlara da bir çözüm bulunmalı. Sürecin olumlu geçmesini ve barışı istiyorum. Türk anaları, Kürt anaları artık yeter diyor şeklinde konuştu.
     Kandan beslenenlerin barışa müsaade etmeyeceği konusunda korkularının olduğunu söyleyen Çapan, Bu savaşta 30 bin Kürt ve Türk kaybettik. Barış gelmesi için 30ar bin daha mı versek. Bak Suriyeyi, Lübnanı, Mısırı ve Irakı gördük ne hale geldiler. Allah göstermesin bu barış süreci sonuç vermezse biz de o duruma düşeriz. Yeter artık Allahımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz birdir. Hepimiz kardeşiz. Dağda ölen de asker de polis de bizim kardeşimizdir, yeter artık kimse ölmesin ifadelerini kullandı.
     Adanadan nevruz kutlaması için gelen Mevlüde Işık da Öcalanın çağrısını olumlu bulduğunu belirterek, barışın sağlanacağına inandıklarını, ayrışmadan değil bütünleşmeden yana olduklarını dile getirdi.
    
     -Barışın kokusu çok güzel geliyor
    
     Sadık Yorgun adlı vatandaş da Kürtçe yaptığı değerlendirmede, Türkler ve Kürtlerin kardeş olduklarını vurgulayarak, Biz artık barış istiyoruz. MHP ve CHP barışa engel olmasın. Onlar ortalığı karıştırıyor. Onlar bu sorunun hallolmasını istemiyorlar ama biz bu kanın durmasını istiyoruz. Barışın kokusu çok güzel geliyor. Hepimiz çok mutluyuz uçar gibiyiz. Biz barış istiyoruz. Barışa inancım var ve inşallah gerçekleşecektir dedi.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Nevruz kutlamasının yankıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER