Nevşehirde il kez Akıl Oyunları Yarışması

Nevşehirde il kez Akıl Oyunları Yarışması düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Özel Lara Koleji, Nevşehirde 1. Akıl Oyunları Yarışmalarını düzenledi.
     Özel Lara Koleji, tarafından ilk kez düzenlenen Nevşehir geneli 1. Akıl Oyunları Yarışmalarına, Nevşehirdeki 5, 6, 7, ve 8. sınıflardan 120 öğrenci katıldı.
     Mangala ve Reversi adı verilen zeka oyunlarının oynandığı yarışma, okulun konferans salonunda gerçekleşti. 3 haftalık bir hazırlıktan sonra yarışmaya katılan öğrenciler, gün boyu süren müsabakalarda rakiplerini yenmek için uğraştı.
     Elektronik ortamda gerçekleştirilen yarışmalarda, dereceye girenler 7 tur sonunda belli oldu.
     Mangala kategorisinde birinciliği 100. Yıl Ortaokulundan Rabia Gündüz elde etti. Mehmet Gülen Ortaokulundan Ayşenur Yıldırım ikinci, Turgut Akdevelioğlu Ortaokulundan Furkan Yücebaş ise üçüncü oldu.
     Reversi kategorisinde ise H. Lütfi Pamukçu Ortaokulundan Selinay Ünlü birinci olurken, Yeniçeşme Ortaokulundan Cemanur Kaya ikinci, H. Lütfi Pamukçu Ortaokulundan Hasan Semi Korkmaz üçüncü sırada yer aldı.
     Yarışmalarda birinci olan öğrenciler gram altınla ödüllendirildi, ikinci olan öğrencilere 75 lira para ödülü, 3. olan öğrencilere ise mp3 çalar hediye edildi.
     Ayrıca yarışmaya katılan öğrenci, öğretmen ve okullarına katılım belgesi verildi.
     Özel Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü, yaptığı açılamada, Akıl Oyunları Yarışmalarının mantık, matematik ve zeka oyunlarını içerisine alan bir yarışma olduğunu belirterek, yarışmanın temel çıkış noktasının öğrencilerin akıl oyunlarına ilgisi çekmek, bu oyunlara katılımını teşvik etmek, matematik oyunlarına ilgiyi arttırmak olduğunu kaydetti.
     Böyle güzel bir yarışmayı Nevşehirde düzenlemiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden İnönü, önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirecekleri yarışmalara ilginin bu derece yoğun olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde il kez Akıl Oyunları Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER