Nevşehirde satranç il elemeleri sona erdi

Nevşehirde satranç il elemeleri sona erdi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde Okul Sporları Satranç İl Birinciliği Yarışmaları, Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda yapılan müsabakalarla tamamlandı.
     Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Satranç İl Birinciliği Yarışması, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde kız-erkek karma olarak gerçekleştirildi.
     Kategorilerinde birinci olan öğrenciler 1-5 Nisanda Ürgüpte gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonasında Nevşehiri temsil edecekler.
     İki gün devam eden yarışmalarda, gençler kategorisinde Ürgüp Ticaret Lisesinden Kubilay Afşan il birincisi olurken, Özkonak Anadolu Öğretmen Lisesinden Fatih Özgan ikinci, Özel Altın Yıldız Kolejinden Abdülbaki İltaş üçüncü oldu.
     Yıldızlar kategorisinde, Mehmet Dinler Ortaokulundan Bayram Doğru birinciliği elde ederken, Özel Altın Yıldız Kolejinden Ahmet Cihan ikinci, 20 Temmuz İlkokulundan Enes Han Tekin ise üçüncülüğü elde etti.
     Küçükler kategorisinde ise birinciliği Özel Lara Kolejinden F. Yaşar Gürlek elde ederken, Özel Altın Yıldız Kolejinden Oğuz Kolukısa ikinci, Özel Lara Kolejinden Derya Solak üçüncü oldu.
     Dereceye giren sporcuların madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Spor Şube Müdürü Meral Küçük, Okul Sporları Tertip Komitesi Üyesi Ali Şahin, Satranç İl Temsilcisi Ekrem Kürekli ve satranç hakemleri verdi.
     Ünlüer, burada yaptığı konuşmada, başarılı bir turnuva olduğunu, Ürgüpte yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında Nevşehiri temsil etme hakkını kazanan sporculara başarılar diledi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde satranç il elemeleri sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER