Nevşehirde türkü ziyafeti

Nevşehirde türkü ziyafeti


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğu ve halk oyunları ekiplerinin gösterisi ilgiyle izlendi.
     Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde, Nevşehirdeki türkü dostlarını bir araya getiren etkinlikte konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde kent merkezindeki en büyük konut seferberliğine ilişkin 3 bin konutluk yepyeni bir kent oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.
     5 bin lira peşin ve 750 lira aylık taksitler halinde Nevşehir Belediyesi Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yanı başında 120 metrekarelik olarak 3 bin adet yapılması planlanan konutlar ile kent merkezindeki konuta olan ihtiyacın önemli oranda giderilmiş olacağını vurgulayan Ünver, hızla büyüyen ve gelişen Nevşehire, 3 bin yeni konutun önemli bir işlevsellik katacağını kaydetti.
     Daha sonra Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi tarafından oluşturulan çocuklar, gençler ve yetişkinlerin yer aldığı halk oyunları topluluğu, Türkiyenin değişik yörelerine ait halk oyunlarını başarı ile sundular.
     Daha sonra şef Mehmet İzci yönetimindeki Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, daha sonra ülkemizin değişik yörelerinden derlenen türküleri seslendirdiler.
     Konsere olan ilgi nedeniyle merdivenlerin bile dolduğunun gözlendiği konseri, birçok türkü dostu da ayakta izlemek zorunda kaldı.
     2 saat devam eden konserde, vatandaşlar koronun ve solistlerin seslendirdiği türkülere alkışlarla tempo tutarak, söylenen türkülere eşlik ettiler.
     Başkan Ünver, konser sonunda tüm koro elemanlarına başarılarından dolayı teşekkür etti ve çiçek takdim etti.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde türkü ziyafeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER