Ney sesini duymadan yaptığı sema ile

Ney sesini duymadan yaptığı sema ile büyülüyor -Konya Türk Tasavvuf Topluluğunda 10 yıldır misafir semazen olarak Mevlanayı anma törenlerinde sema yapan işitme engelli Burhaneddin Murat Özşahin, duymamasına rağmen icra ettiği sema


KONYA (A.A) - Rıfat Yerlikaya - Konya Türk Tasavvuf Topluluğunda yaklaşık 10 yıldır misafir semazen olarak Mevlanaanma törenlerinde sema yapan işitme engelli Burhaneddin Murat Özşahin (25), kulakları duymamasına rağmen icra ettiği sema ile izleyenleri adeta büyülüyor.
     Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezinde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen sema ayinlerinde misafir semazen olarak görev alan Özşahin, ney sesini duymamasına rağmen diğer semazenlerle birlikte sema icra ediyor.
     Özşahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin hamilelik döneminde geçirdiği bir hastalık nedeniyle işitme engelli olarak dünyaya geldiğini söyledi.
     Ailesinin tüm çabalarına rağmen gittikleri hastanelerde işitme probleminin çözülemediğini ifade eden Özşahin, İşitme engelli olduğum için hayatımda hiç kimseye küsmedim ve kimseden şikayetçi olmadım. Bu engelime rağmen arkadaşlarımla, çevremle diyaloglarım çok iyi dedi.
    
     -Topluluktaki tek engelli semazen-
    
     Özşahin, eğitimini Konyada yaptığı için Mevlana ve sema ile ilgili küçük yaşlarında çevresinden birçok şey duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Yaşım ilerledikçe Mevlanaya ilgi duymaya başladım ve anne-babamın teşvikiyle semazen olmaya karar verdim. Daha sonra özel sema toplulukları bünyesinde sema yapmaya başladım. Zaman içinde kendimi geliştirdim, grupla birlikte sadece yurt içi değil yurt dışında da birçok ülkede sema yaptım. Yaklaşık 10 yıldır da Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen sema ayinlerine misafir semazen olarak katılıyorum. Topluluktaki tek engelli semazen benim ama bu engelim sema yapmama bir engel değil. İşitme engelli olarak, kelimelerle ifade edemediğim duygularımı sema yaparak ifade ediyorum. Sema bana huzur veriyor. Sema yaparken hiçbir şeyi duymadığım için başka bir şey düşünmüyorum ve büyük huzur buluyorum.
     Japon anne ve Türk babanın çocuğu olarak dünyaya geldiğini, çekik gözlü oluşunun insanların ilgisini çektiğini anlatan Özşahin, kendisini her zaman bir Osmanlı torunu olarak nitelendirdiğini dile getirdi.
     Özşahin, yaklaşık 12 yıldır sema yaptığını, bundan sonra da sema yapmaya devam edeceğini aktararak, tek isteğinin Konya Türk Tasavvuf Topluluğu bünyesinde misafir semazen olarak değil, kadrolu semazen olarak görev yapmak olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Ney sesini duymadan yaptığı sema ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER