Niğdede şarbon vakası

Niğdede şarbon vakası -Şarbon hastalığı teşhisi konulan 3 kişi, tedavi altına alındı -Hastalığın görüldüğü köy karantinaya alındı


NİĞDE (A.A) - Niğdenin Ulukışla ilçesinde 15 küçükbaş hayvanın telef olmasının ardından hastaneye başvuran 5 kişiden 3üne şarbon hastalığı teşhisi konuldu.
     Ulukışla ilçesine bağlı Elmalı ve Ardıçlı köylerinin yaylasında hayvancılık yapan 5 kişi şarbon hastalığı şüphesiyle hastaneye başvurdu.
     Yapılan tetkiklerde Selami Özkan (32), Serap Ballı (40) ve Abdullah Ballıda (14) şarbon hastalığı tespit edildi. Söz konusu kişiler, Niğde Devlet Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümünde tedavi altına alındı.
     İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve hastalığın sadece deriye bulaştığını ifade etti. Erdoğan, şarbon hastalığının insandan insana geçme riskinin ise çok zayıf olduğunu vurguladı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nizamettin Bilhan da ağız ve burunlarından kan gelen 15 küçükbaş hayvanın telef olmasının ardından söz konusu kişilerin kendilerine ulaştığını bildirdi.
     Bilhan, ihbar sonrası bölgeye giden ekiplerin yaptığı incelemede hayvanların şarbon hastalığından öldüğünü tespit ettiklerini vurguladı.
     Şarbon hastalığını kapan bir hayvanın kesilmesi sonrasında kana temas eden kişilere de hastalığın bulaştığını belirlediklerini ifade eden Bilhan, 15 keçi hastalık nedeniyle öldü. Şarbon belirtisi görülen 1 hayvan da ekipler tarafından imha edildi. Bölge karantinaya alınarak Sağlık Müdürlüğü ekipleri de gerekli önleyici aşıları yaptı şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek / Tevfik Işık
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Niğdede şarbon vakası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER