Niğdeye 8 milyon liraya 8 yeni

Niğdeye 8 milyon liraya 8 yeni sulama tesisi


NİĞDE (A.A) - Niğdeye 8 milyon lira harcanarak 8 yeni sulama tesis yapılacak.
     AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlı ve Ömer Selvi, yaptıkları açıklamada projeyle ilgili bilgi verdi.
     Kavaklıoğlu, Niğde çiftçisinin yüzünü güldürecek, topraklarına hayat verecek 8 yeni sulama projesinin bu yıl içerisinde yatırıma dönüşeceğini ifade etti.
     Niğdede 2012 yılında gölet sulamasından yer üstü sulamaya, kapalı sistemden yağmurlama tesisine bedeli 8 milyon lirayı bulan 8 büyük sulama yatırımı projesinin hayata geçirileceğini belirten Kavaklıoğlu, bu sayede çok büyük bir arazinin suya hasretinin giderileceğini vurguladı.
     Kavaklıoğlu, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) finansmanıyla bu yıl içerisinde yatırıma dönüşecek 8 milyon liralık projeler tamamlandığında sulu tarım yapılamayan bölgelerde sulu tarım yapılabileceğini ifade etti.
     Tarımda, sulamada ve çiftçilerin sorunlarının giderilmesi için ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Kavaklıoğlu, Bizden önceki hükümetler döneminde gölet yapımları sulama projeleri yıllar sürerdi. Şimdi Niğde-de sadece bu yıl içerisinde onlarca yatırımın müjdesini veriyoruz. Millete hizmet etmek boynumuzun borcu. Özellikle de çiftçilerin üreticilerin sorunlarının giderilmesi, göçün önlenmesi ve köylünün gelirinin artmasının sağlanması için projeler üzerinde çalışıyoruz şeklinde konuştu.
     AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi de Niğde için tarımsal sulamanın öneminin tartışılmaz olduğuna dikkati çekti. Karasal iklimin hakim olduğu Niğdede tarımsal sulamada sorun yaşamamak için gölet, kapalı sistem sulama kanalları gibi projeler ile öncelikli olarak ilgilendiklerini ifade eden Selvi, şunları kaydetti:
     Ekonomisi tarıma bağlı olan memleketimizin tarımsal sulama konusunda sorun yaşamaması için çalışıyoruz. Mevcut sulanabilir tarım arazilerinin yanı sıra inşa edilecek yeni göletlerle susuz tarımdan sulu tarıma geçilebilecektir. İşte KOP bu açıdan bize büyük fırsatlar sunuyor. Bugün müjdesini verdiğimiz gölet, kapalı sistem sulama tesisleri ile üreticimiz susuz tarımdan sulu tarıma geçebilecektir.
     Selvi, yeni sahaların sulu tarıma kazandırılmasıyla birlikte Niğdenin tarımsal kalkınmasına doğrudan katkı sağlanmış olacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Niğdeye 8 milyon liraya 8 yeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER