Niğdeye kurulacak Teknopark projesi hayata geçiyor

Niğdeye kurulacak Teknopark projesi hayata geçiyor


NİĞDE (A.A) - Niğdeye kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Projesi hayata geçiyor.
     AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yaptığı açıklamada, son Bakanlar Kurulu toplantısından Niğdeye Teknopark kurulması yönünde olumlu kararın çıktığını ifade etti.
     Üniversite, sanayi işbirliği sağlama konusunda en başarılı model olan Teknoparka Niğde Üniversitesinin de kavuşacağının altını çizen Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:
     Kurulacak Teknoparkın Niğde ekonomisine büyük katkı sağlamasını hedefliyoruz. Teknopark olan illere yabancı sermaye ilgisinin, yürütülen projelerin, patent sayısı ve istihdamı artıyor. Yakın zamanda fiziki alan çalışmalarına başlanacak. Niğde Üniversitesi bünyesinde bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmasına ilişkin girişimlerimiz olumlu netice verdi. Teknopark kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı olumlu olarak alınmıştır ve Niğdeye Teknopark kurulmasına karar verildi. Teknopark ile Niğdemiz, kendi alanında kendini ispatlamış olan büyük şirketlerin ve küçük şirketlerin veya yeni girişimcilerin, güzel bir yaşam ve yerleşim yerinde bir araya gelmelerini, üniversite sanayi ve kamu kuruluşları arasında işbirliğini sağlayacak bir imkana kavuşacaktır.
     Gelişmiş ülkelerde araştırma geliştirme faaliyetlerini arttırmak amacıyla yaygın olan Teknoparkın, Niğdede iş adamlarına önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Kavaklıoğlu, Teknoparkın Niğde için hayırlı olmasını diledi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Niğdeye kurulacak Teknopark projesi hayata geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER