Niksar Belediye Başkanı Yadigar: Tüm amacımız

Niksar Belediye Başkanı Yadigar: Tüm amacımız Niksarın turizm kimliğinin ortaya çıkarılması


TOKAT (A.A) - Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Tüm amacımız Niksarın turizm kimliğinin ortaya çıkarılması dedi.
     Yadigar, gazeteciler yaptığı açıklamada, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliğiyle yürüttükleri Arasta Çarşısı Restorasyon Projesi ve Kent Meydanı Turizm Kimlikleştirme Projesini tamamladıklarını söyledi.
     Projeler kapsamında ev ve iş yerlerinde kullanılan ahşap boyamanın ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirten Yadigar, tarihi Arasta Çarşısındaki projede 82 dükkanın dış cephe giydirmesi ile ahşap boya restorasyon çalışmasının tamamlandığını ifade etti.
     Yadigar, Arasta Çarşısı projesi, 433 bin lira ile projelendirilmiş, zaman içerisinde ortaya çıkan keşif ya da maliyet artışı çalışmalarıyla 650 bin liraya mal olmuştur. Proje maliyetinin yüzde 50si belediyemizce kalan bölümü de OKA tarafından hibe olarak alınmıştır dedi.
     Kent Meydanı Turizm Kimlikleştirme Projesi hakkında da bilgiler veren Yadigar, şunları kaydetti:
     477 bin lira başlangıç keşif özetiyle başlayan proje 600 bin liraya mal olmuştur. Bu projenin maliyetinin yüzde 60ı OKAdan, yüzde 40ı da belediyemiz öz kaynaklarınca karşılanmıştır. Tüm amacımız Niksarın turizm kimliğinin ortaya çıkarılması. Niksarın bir turizm kenti olma vurgusunu kültür turizmi dünyasına ve ilçede yaşayanlara yansıtmaya çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Recep Bilek / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Niksar Belediye Başkanı Yadigar: Tüm amacımız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER