Nisan ayı ihracat rakamları

Nisan ayı ihracat rakamları -BUGİAD Başkanı Er: "Bursa, ihracat sıralamasında ikinci sıraya yükselerek geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artış gösterdi"


BURSA (A.A) - Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, nisan ayı ihracat rakamlarına ilişkin, Bursanın, ihracat sıralamasında ikinci sıraya yükselerek geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artış gösterdiğini bildirdi.
     Er, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin nisan ayı ihracatının yüzde 4,9 artışla 11 milyar 870 milyon dolara ulaştığını belirtti.
     En çok ihracat gerçekleştiren iller sıralamasında ilk 5te İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir ve Ankaranın yer aldığı bilgisini veren Er, tarım ürünleri ihracatının yüzde 13,7; sanayi ürünleri ihracatının yüzde 2,8; maden ihracatının ise yüzde 25,2 yükseldiğini kaydetti.
     Er, dünya ticaretindeki durağanlığı, Türkiye için "krizi lehe çevirme" konusunda önemli bir fırsat olarak gördüğüne dikkati çekerek, "Açıklanan rakamlar, Türkiyenin ekonomik olarak her geçen gün daha iyiye gittiğini gösteriyor. Ürün ve pazar çeşitliliği, ihracat rakamlarının yükselmesinde önemli rol oynuyor. Bursa ihracat sıralamasında ikinci sıraya yükselerek geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artış gösterdi. Bursa, ihracatta da atağa geçti" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Nisan ayı ihracat rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER