Nizipten kısa kısa

Nizipten kısa kısa -Nizipte 100 kilo bozuk et imha edildi


GAZİANTEP (A.A) - Nizip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, insan sağlığına zararlı olduğu tespit edilen 100 kilo bozuk eti yakarak, imha etti.
     Nizip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri rutin gıda kontrolleri sırasında ilçe genelinde bulunan kasaplarda yaptıkları kontrollerde 100 kilo insan sağlığına zararlı olduğu tespit edilen ete el koydu. Ele geçirilen bozuk etleri yakarak imha eden Nizip Belediyesine Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, etleri satan iş yeri sahipleri hakkında cezai işlem uyguladı.
     Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nizip Belediyesi Zabıta Müdürü Reslan Yalçın, halkın sağlığını ön planda tutuklarını ifade ederek ilçe genelinde birçok iş yerinde denetim yaptıklarını söyledi.
     Yapılan kontroller sırasında vatandaşın sağlığını tehdit edici bozuk ve kokmuş et ele geçildiğini ifade eden Yalçın şunları kaydetti:
     yapmış olduğumuz denetimler kapsamında vatandaşa bozuk et satan kasaplara gerekli cezai işlem uygulanmış olup ele geçirilen etlerin şehir merkezi dışına çıkarılıp yakılarak imha edilmiştir. Ben ilçemizde yaşayan vatandaşların et alırken hazır kıyma almamalarına ve alacakları eti iyice kontrol etmelerini istiyorum.
    
     -Akçakent köyünde sergi açılışı-
    
     Nizip ilçesine bağlı Akçakent köyünde düzenlenen makine nakış kursunun yıl sonu sergi açılışı yapıldı.
     Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Bünyesinde ilçeye bağlı Akçakent köyünde açılan ve usta öğretici Özlem Kökmen nezaretinde hazırlanan makine nakışı kursunun yıl sonu sergi açılışı yapıldı.
     İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Kılıçparlar ve Halk Eğitim Merkez Müdürü Suna Sertpolat tarafından açılışı yapılan sergide davetliler kursiyerler tarafından yapılan ve el emeğinden oluşan ürünleri gezdiler.
     Sergi sonunda açıklama yapan Halk Eğitim Merkez Müdürü Suna Sertpolat, kursiyerlerimizin yapmış oldukları bu ürünleri gördüğümüzde ne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını ne kadar emek sarf ettiklerini bir kez daha görmüş olduk. Ben bu sergininin oluşumunda emek sarf eden tüm usta öğreticilere ve kursiyerlerimize teşekkür ederim dedi.
    
     -Kaymakam eşinden anlamlı davranış
    
     Nizip Anadolu Öğretmen Lisesinde öğretmen olarak görev yapan İlçe Kaymakamı Yaşar Karadenizin eşi Zehra Karadeniz, öncülüğünde düzenlenen kermeste elde edilen gelir ve öğrencilerin topladıkları kapaklarla almış olduğu 3 tekerlekli sandalyeyi sahiplerine teslim edildi.
     Nizip Kaymakamı Yaşar Karadenizin eşi olan ve aynı zamanda Nizip Anadolu Öğretmen Lisesinde rehber öğretmenlik yapan Zehra Karadeniz öncülüğünde engelliler yararına okulda düzenlenen kermeste elde edilen gelir ve plastik kapak toplama kampanyası kapsamında okulun Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Kulübü Öğrencilerinin toplamış oldukları kapaklar ile alınan 3 tekerlekli sandalye, Zehra Karadeniz ve öğrenciler tarafından tespit edilen 3 engelli vatandaşa hediye edildi.
     Tek amaçlarının engelli vatandaşların yalnız olmadıklarını ve azda olsa yüklerini hafifletmek olduğunu söyleyen Zehra Karadeniz, hem düzenlediğimiz kermes hem toplanan plastik kapaklardan elde edilen gelir ile alınan 3 tekerlekli sandalyeyi sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
     Karadeniz,yapılan bu çalışmanın diğer okullarımıza ve vatandaşlarımıza örnek olmasını istiyorum. Çünkü bilinmelidir ki bu gün onların başında olan engelli olmanın verdiği sıkıntı yarın bizim başımıza gelebilir. Onun için herkesin bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum dedi.
    
     -Nizip Sağlık Meslek Lisesinde mezuniyet coşkusu
    
     Nizip Salih Ekmekçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin 2011-2012 eğitim yılında mezun olan 29 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.
     Nizip Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda yapılan ve İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan mezuniyet programı Bayrak teslim töreni, okuldan mezun olan öğrencilerin meslek andını hep birlikte okumaları ve dereceye giren öğrencilere verilen hediye ve mezuniyet belgeleri dağıtımıyla devam etti.
     Sağlık Meslek Lisesi olarak 2011-2012 yılı mezunlarından 29 öğrenciyi daha, sağlık Sektörüne kavuşturmanın mutluluğu yaşadıklarını ifade eden Okul Müdürü Menderes Eren, Okulumuzdan mezun olan 29 genç sağlıkçı öğrencilerimiz, mezuniyetlerinin hemen sonrasında isterlerse okuma, isterlerse çalışma, imkanına sahiptir. Böylelikle ülkemizdeki mesleki liseleri de dahil, hiç bir lisemizde bu derece geniş seçenek ve imkanlar bulunmamaktadır. diye konuştu.
     Mezuniyet törenine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı, Nizip Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Bilal Dörtbudak, Nizip Devlet Hastanesi Başhemşiresi Şakire Altun, Öğretmenler, Öğrenciler ve Aileler katıldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Nizipten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER